Hazır konu acmışken bir sorumda lastik basıncı sensörleri ile ilgili. Kızım 4 aydır bende ilk aldığımda mavi sensör ıkaz ışığı yanıyordu lastikleri degıstırırken usta sensöre zarar vermiş
İnallar Bursa Mazda servısınde 300 TL'ye yenılettim. O ikaz artık Yok. Sarı lastik basınç ışığı yandı bir hafta önce. Benzınlıkte araç on kapısındaki değere göre hava bastırdım. Önler 34 arkalar 35. Zaten ön lastik gözle görülür şekilde inmişti 28 deydi. 70 km yol gıttım ikaz hala sonmedi, forumlarda bu ikazı hava bastıktan sonra sıfırlama tuşu olduğundan bahsedılmiş ama kızımda galiba öyle bir tuş yok
makineye bağlatıp sıfırlama yapılması da mümkünmüş elektronık ortamda. Okuduklarımdan anladığım bunlar.
Sorum su ; lastiklere baktıracağım cısım vs batması saplanması söz konusu degılse ikaz lambası hava basmaya rağmen yanacak mı hep?
Anladığım kadarıyla sensordu siboptu hassas dengeleri var her defasında makineye bağlatıp mı ikaz ışığından kurtulacağım yoksa ben yanlış mı anladım?
Bazı forumlarda sensörü devre dışı bırakmışlar bu ikazdan rahatsız olanlar Mazda degıl araçları gerçi , cözum bulunmaz çok sık tekrar ederse bende böyle mi yaptırmalıyım?
Kızımı yıkarken ben zarar vermiş olabilir mıyım ,bu sensör ve siboplar neden çok hassas ,bir de pil meselesi sensörlerde pil azalıncada ikaz veriyormuş gösterge ona da baktırmalı mıyım sorun çözülmezse....
Şimdiden teşekkür ederım yorum ve öneriler için...