MutluTEKİR
Aktif
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Dün 2012 mazda 3 touring aracima %30 indirim bitmeden Herter'de taktiriyim dedim. Ahmet usta ve Asalet hocam @dr_azoom hallettiler sağolsun.Bulent hocamda @ezmocesteri yalnız bırakmadı geldi Teşekkür ediyorum.
Dün 20dk test ettim. 100le giderken yakıt tüketimi 5.3lerde oluyor. Kendim ayakla basarak 6.5 civarında tutabildim.
Yokuşlarda devreden çıkarmak en mantiklisi vites küçülttügunden dolayı devir yukseltiyor hizi tutturabilmek icin.
Bu durum normal ,mazda 3 kullanım kılavuzunda da yazıyor sonradan takilmayla alakası yok.
Birde mesela 100le gidiyorsunuz .frene basınca devreden çıkıyor hız sabitleme doğal olarak ve tekrar son ayarlı olan hıza tekrar çıkmak için res tuşuna basmaktan ziyade tekrar o hıza pedalla çıkıp ayarlamak daha mantıklı res tuşuna basınca o hıza hızlıca ulaşmaya çalıştığından fazla devirleniyor.
Uzun yolda çok rahat edeceğim gibi duruyor.
Hayırlı olsun, gözünüz aydın. Vites küçülteceği zamanı yakıt tüketiminden anlarsınız (14 lt üstü), vites küçültmeden evvel vitesi manuele geçirirseniz vites küçültmesini engellersiniz. Yine yakı ttüketimine bakarak (14 lt altında) otomatik moda geçirirsiniz. Sıkıntınız da olmaz böylece.