Mazda 3 BL (2009-13) DSC Nedir? Biraz Bilgilendirme Lütfen :)

ezmocesteri

__bülent__
Yönetici
Global Moderatör
Malesef Mazda3 sky da bazı güvenlik opsiyonel..
Otm fren gibi...

Abicim her ne ek özellik olacaksa incik boncuk olsun..
Düne kadar Vw Jettada Trendline pakette ESP yoktu ama Dacia da mevcut en boşunda bile..
Haklısın, sevmiyorum bu opsiyonları, far sensörü yağmur sensörü dijital klima vs her şeyi yap da bari güvenliği yapma, insan hayatından daha değerli ne var ki.

Gerek mercedes te gerek audi de bile arka yan (perde değil) hava yastıkları std değil, ücrete tabi hangi seride hatırlamıyorum ama..
Yine Chevy Aveo Sonic adıyla US pazarında sürücü ve yolcu hy vardı ama ülkemizdekilerde yoktu..
Toplum olarak perde hava yastığının toplamını 2 değil de 4 kabul ediyoruz..
Misal Corollası olan birisi 9 hava yastığı var diyor ama aslında 7 adet var.
Sürücü yolcu önler ve yanlar, sağ sol perdeler ve sürücü diz olmak üzerine 7 adet.
Volvo v40 serilerinden birisinde kaput üzerine koymuş opsiyonel olarak ve takdir aldı Euroncap tan..

Genel olarak insanlar güvenliği çamurlukların ve kaputun saç kalınlığı olarak değerlendiriyor. Renault Megan modelinin çamurluklarına bagalit kazada canlı çıkılmaz bunda diyorlar, halbuki 5 yıldız güvenlikli model..

Aracın kaza esnasında dış kasasının dağılması güvenlik eksikliği değil bunu bilmemiz gerek..

conqierors

Sessiz
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Füme HB
Kalkışlarda araba gömülüyordu resmen, gaz yemiyor gibiydi, bazen kayan araç simgesi yanıp sönüyordu. Ben de gaz mı yemiyor araba, sıkıntı var zannediyordum. Dsc aklıma geldi, kapattım, dünya varmış yahu. Arızalı mı acaba bilmiyorum ama kalkışlar daha atik oldu. Tamirciye göstermem gerekir mi, normal mi bu durum? Şu an dsc off ile araç normale döndü.

ibrasoft

Aktif
Araç Markası
Xmax 300 & İ20
Araç Renk ve Tip
Siyah - Beyaz
Kalkışlarda araba gömülüyordu resmen, gaz yemiyor gibiydi, bazen kayan araç simgesi yanıp sönüyordu. Ben de gaz mı yemiyor araba, sıkıntı var zannediyordum. Dsc aklıma geldi, kapattım, dünya varmış yahu. Arızalı mı acaba bilmiyorum ama kalkışlar daha atik oldu. Tamirciye göstermem gerekir mi, normal mi bu durum? Şu an dsc off ile araç normale döndü.
DSC direksiyon açısı ve teker turları arasında bir problem görüp kayma veya patinaj algılarsa müdahale eder.
DSC açıkken aracınız gaz kesiyorsa; 4 tekerdeki abs sensörleri, el freni altındaki kayma konum algılama işlemlerini yapan beyni ve direksiyon açısını okuyan direksiyon açı sensörünü kontrol ettirin.

Programla abslerin her tekerden okuduğu hız ayrı ayrı görünebiliyor.
Direksiyon açı sensörüyle alakalı bi durum vardı bazılarında hatalı okuduğu için önce resetleme olmuyorsa değişim diye.
Abs için de araç düz ve terazideyken resetleme menüsü vardı.
Arka plana atılan arıza kayıtlarına da bakmak lazım.

conqierors

Sessiz
Araç Markası
2011 Mazda 3 İmpressiv
Araç Renk ve Tip
Füme HB
Arıza kayıtlarına bakabiliyorum konuyla alakalı bir arıza kaydı yok.
Yalnız kalkışlarda fazla gaz verdiğimde bazen ekranda simge çıkıyor veya mekanik olarak garip bir ses geliyordu,
bazen de kalkışlarda az gaz verdiğimde sönecek gibi oluyordu. DSC özelliğini kapattığımda sanki bu sorunum gitti. DSC ile ASR özelliğini mi karıştırdım ?
Kendi sürüş tarzımla alakalı bir sorun mu yaşıyorum anlamadım, 1000-1500 devirde kalkış yaparken ayağımı debriyajdan çekerken arabanın devri düşüyor sönecek gibi oluyor, gaz verirsem patinaj simgesi çıkıyor, veya debriyaja tekrar basıyorum sonra yavaş kaldırıyorum. debriyaja tekrar basıp kaldırdığımda araç az da olsa hareket halinde olduğundan titreme veya sönecek gibi olma sorunu yaşanmıyor. Dururken kalkış yaptığımda sorun var.

indir.jpeg

Üst Alt