Dizel Yakıt filtresi değişiyor ya ona sayıyoruz.LPG bakım masraflarınız ne olacak
Dizel Yakıt filtresi değişiyor ya ona sayıyoruz.LPG bakım masraflarınız ne olacak
O 40 binde 60 binde keyfe kederDizel Yakıt filtresi değişiyor ya ona sayıyoruz.
Tamam sen kazandın.O 40 binde 60 binde keyfe keder
Tamam sen kazandın.
Şaka bir yana dizel ekonomik ve özellikle tork olarak liste başı bence de. Dizel fiyatları güncel olarak 4-4,5 tl bandında olsaydı keşke.
LPG bakım masraflarınız ne olacak
2 sene önce aracı ilk aldığım da ilk depoyu didim'den 4,36 tl'den almıştım
Hep LPG'li araç kullandım filtre ve ayar dışında bakım masrafı olmadı onlarda ortalama yılda bir kez yapılıyor maliyeti 100 ₺ bile tutmuyor. Dizel araçlarda yakıt filtresi değişimi bile bundan daha maliyetlidir.LPG bakım masraflarınız ne olacak
Şimdi şöyle ki bu çok yönlü bir mevzu, ve bu mevzu ihtiyaç ve zevke göre de şekillenebilir, bizimkisi yarı latife yarı gerçek birkaç nokta sadece değindiğimiz. Motor arıza işi vs işin başka boyutu tabi. Mazot pompası kolay kolay arızalanmaz mesela, yakıt filtresi keza keyfe keder değişiyor desem yeridir ve periyodik değişsen bile uzun km aralığı var. Hepsini örten şey bana göre ihtiyaç ve zevktir. Ben tork aşığıyım dizel alırım, başkası her seçenekte maliyet ve sessiz motor ister (günümüz dizeleri bilhassa Mazda zaten sessiz) LPG alır gibi gibi, uzar gider, dipsiz kuyu bu konular.Hep LPG'li araç kullandım filtre ve ayar dışında bakım masrafı olmadı onlarda ortalama yılda bir kez yapılıyor maliyeti 100 ₺ bile tutmuyor. Dizel araçlarda yakıt filtresi değişimi bile bundan daha maliyetlidir.
Dizel araçlarda mazot pompası veya enjektör arızalarının maliyetleri de pahalıya patlıyor bunuda göz önünde bulundurmak lazım.
Evet abi bu iş zevkler ve renkler meselesi gibi. Her ikisininde artısı eksisi var. Elektrikli arabalar yaygınlaşsa onada pil değişimi pahalı der bir kulp buluruz bizŞimdi şöyle ki bu çok yönlü bir mevzu, ve bu mevzu ihtiyaç ve zevke göre de şekillenebilir, bizimkisi yarı latife yarı gerçek birkaç nokta sadece değindiğimiz. Motor arıza işi vs işin başka boyutu tabi. Mazot pompası kolay kolay arızalanmaz mesela, yakıt filtresi keza keyfe keder değişiyor desem yeridir ve periyodik değişsen bile uzun km aralığı var. Hepsini örten şey bana göre ihtiyaç ve zevktir. Ben tork aşığıyım dizel alırım, başkası her seçenekte maliyet ve sessiz motor ister (günümüz dizeleri bilhassa Mazda zaten sessiz) LPG alır gibi gibi, uzar gider, dipsiz kuyu bu konular.
Onlara kulbumuz hazır bizim... "Araba dediğinden ses gelir, sessiz araba mı olur hiç"Evet abi bu iş zevkler ve renkler meselesi gibi. Her ikisininde artısı eksisi var. Elektrikli arabalar yaygınlaşsa onada pil değişimi pahalı der bir kulp buluruz biz
Yazılım sonrası durum nasıl? Arttı mı, düştü mü? Ya da yazılım gaza getirip çok mu bastırıyor?Litre fiyatı: 6,48 tl
Alınan litre: 43,83 lt.
Tutar: 284,02 tl
Mesafe: 611 km
Ort. litre: 7,1 lt.
Ort. kuruş: 0,46 tl
Alttaki kuruş hesabına bakınca vay bee, dedim. Litre hesabı değişmezken, eskiden 25 kuruş anca yakar dediğimiz ne hale gelmiş...Litre fiyatı: 6,48 tl
Xedos’tan biraz daha hallice tüketim...Litre fiyatı: 6,48 tl
Yazılım sonrası durum nasıl? Arttı mı, düştü mü? Ya da yazılım gaza getirip çok mu bastırıyor?
Alttaki kuruş hesabına bakınca vay bee, dedim. Litre hesabı değişmezken, eskiden 25 kuruş anca yakar dediğimiz ne hale gelmiş...
Xedos’tan biraz daha hallice tüketim...
Faşo ağa 40 kuruş yakıyor...Xedos’tan biraz daha hallice tüketim...
Uzun yolda daha da az yakarFaşo ağa 40 kuruş yakıyor...