O konuda net bilgi yok.bunu dün okuduktan sonra zaten benim arabanın makyajlı oldugunu ve bırçok özelliğini fark ettim. az önce de burada ki aux ile ilgili yazıyı gorunce gıdıp baktım yoktur acaba ops mi ?
2007 lerde yok diye biliyordum, demek ki, 2008 lerde de yokmuş... Ama 2009 larda var eminim...selamlar,
benim araçta az önce inip baktım makyajlı kasa ancak kol dayamanın içinde aux girişi yoktur
Aslında yıl ayrımı bir yere kadar yakın zamanlarda gelen bir parti araçta vardır diğer parti gelenlerde yoktur mesela. Onun için bazılarında yok demek daha doğru sanırım.2007 lerde yok diye biliyordum, demek ki, 2008 lerde de yokmuş... Ama 2009 larda var eminim...
Bizim 2008 de aux var 2007 de yok sadece ilk gelen makyaslılarda teyp kısmı gümüş renk olanlarda2007 lerde yok diye biliyordum, demek ki, 2008 lerde de yokmuş... Ama 2009 larda var eminim...
Kolay gelsin 2007 mazda 3 orjinal teyp te anfi çıkışı varmı acaba bm
Başkanım hızına yetişemiyorumÇevirici kullanmanız gerekiyor.
sen iki çocuk babasısn unutmaBaşkanım hızına yetişemiyorum
2004-2007 aux girişi yapımı (Alıntıdır)
"Malzemeler:
5)el becerisi
- aux kablosu
- çok telli tek damar kablo biraz kalın olması gerek bunu arka soketin pinlerine bağlıcaz
- tornavida
- yankeski
Evet başlıyoruz öncelikle aux kablosunun ucunu kesip üç kablo çıkacak biri sağ biri sol biride şase yada 4 çıkar iki şase olur bu şaseleri birleştirip 3 kablo haline getirecegiz alttaki resimde var
Daha sonra cd çaları yerinden çıkarıyoruz arkada anten girişinin hemen yanında boş soket var buraya aux kablosunu bağlayacağız(cd çaları sökmeyi anlatmadım youtubede videosu bolca var)
Gelelim en çetrefilli kısmına aux kablosunu arkadaki soketin pinlerine bağlamaya
aşağıda resimde görüldüğü gibi
1-13 nolu pimleri birleştireceğiz
3 nolu pime sağ ses kablosunu genelde kırmızı olur
5 nolu pime sol ses kablosunu bu farklı olabilir renkleri
7 nolu pime şaseyi genelde çıplak olur bu kablo
bunları bağlıcağız
Bağlarken soket olmadığı için zor olur birbirne temas olabilir bu yuzden mavi çok damarlı kablo ucuna iğne batırıp bu pimlere sokabiliriz diğer ucunuda aux kablosuna bağlayabiliriz ben böyle yaptım alltta da son hali var
evet işimiz bitti basın media tusuna aux kablonuz çalışyor"
Gerisi sana kalmış aman ha çıkışları yakmayasın
Ben heralde çıkışları yaktım, herşeyi harfi harfine uyguladım ama şuan çalışan teyip hiç çalışmıyor. Kendim halledebileceğim bir durum varmı dır yoksa tamirci ye mi götüreyim2004-2007 aux girişi yapımı (Alıntıdır)
"Malzemeler:
5)el becerisi
- aux kablosu
- çok telli tek damar kablo biraz kalın olması gerek bunu arka soketin pinlerine bağlıcaz
- tornavida
- yankeski
Evet başlıyoruz öncelikle aux kablosunun ucunu kesip üç kablo çıkacak biri sağ biri sol biride şase yada 4 çıkar iki şase olur bu şaseleri birleştirip 3 kablo haline getirecegiz alttaki resimde var
Daha sonra cd çaları yerinden çıkarıyoruz arkada anten girişinin hemen yanında boş soket var buraya aux kablosunu bağlayacağız(cd çaları sökmeyi anlatmadım youtubede videosu bolca var)
Gelelim en çetrefilli kısmına aux kablosunu arkadaki soketin pinlerine bağlamaya
aşağıda resimde görüldüğü gibi
1-13 nolu pimleri birleştireceğiz
3 nolu pime sağ ses kablosunu genelde kırmızı olur
5 nolu pime sol ses kablosunu bu farklı olabilir renkleri
7 nolu pime şaseyi genelde çıplak olur bu kablo
bunları bağlıcağız
Bağlarken soket olmadığı için zor olur birbirne temas olabilir bu yuzden mavi çok damarlı kablo ucuna iğne batırıp bu pimlere sokabiliriz diğer ucunuda aux kablosuna bağlayabiliriz ben böyle yaptım alltta da son hali var
evet işimiz bitti basın media tusuna aux kablonuz çalışyor"
Gerisi sana kalmış aman ha çıkışları yakmayasın
Sigortaları kontrol edin önce, çıkışlar yanmış olsa teyp de elektrik olması lazım.Ben heralde çıkışları yaktım, herşeyi harfi harfine uyguladım ama şuan çalışan teyip hiç çalışmıyor. Kendim halledebileceğim bir durum varmı dır yoksa tamirci ye mi götüreyim
+3Sigortaları kontrol edin önce, çıkışlar yanmış olsa teyp de elektrik olması lazım.
Sigortaları kontrol edin önce, çıkışlar yanmış olsa teyp de elektrik olması lazım.
Teyp'in kendisinde de olabilir, aracın içindeki sigorta da yanmış olabilir.Sigortası göğüs içindeki yerdemi. Birde yeri tam olarak hangisidirki