Mazda 3 BK (2003-09) Su Eksiltme ve Çözümü

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
selamlar arkadaşlar arabamda su eksiltme oluyor, ama su tamamen bitmiyor belli bir miktar boşalıyor,depoda su kalıyor genelde arabayı park ettikten sonra oluyor böyle bir sorunla karşılaştınızmı.
Radyatör kapağı sağlam mı?
Hortum ve kelepçeler sağlam mı?

Aklıma ilk gelenler.

irfanaydin

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hb
arabayı park edince alttan su sesi geliyor,kelepçeler depo kapağında kaçak yok tavsiye edeceğiniz bir usta veya servis varmı

irfanaydin

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hb
selam arkadaşlar mazda 3 2007 için yedek su deposu alacağım,basınçtan sonra baya bi su boşalıyor hangi markayı tavsiye edersiniz intertte
Febi ve Kale marka bulabildim

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
selam arkadaşlar mazda 3 2007 için yedek su deposu alacağım,basınçtan sonra baya bi su boşalıyor hangi markayı tavsiye edersiniz intertte
Febi ve Kale marka bulabildim
Orjinal bidon yaklaşık 3.500
Kapakda 2.300

Diye hatırlıyorum net fiyatlar için şase numaranızı özelden atabilirsiniz.

irfanaydin

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hb
selamlar su deposu(febi 1000tl ) ve kapağını(fomocco 400tl) değiştirdim, kapak özelliğini yitirmiş basınç olunca su sızdırıyordu şu an normale döndü başına gelen olursa dikkat etsin, ustalar conta yanmış, devir daim arızalı falan dediler ama problem bunlardaymış aklınızda olsun

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
selamlar su deposu(febi 1000tl ) ve kapağını(fomocco 400tl) değiştirdim, kapak özelliğini yitirmiş basınç olunca su sızdırıyordu şu an normale döndü başına gelen olursa dikkat etsin, ustalar conta yanmış, devir daim arızalı falan dediler ama problem bunlardaymış aklınızda olsun

Depoyu bir süre sürekli gözlemleyin, bazıları tam ortadan patlıyor basınçtan veya sızdırıyor

irfanaydin

Sessiz
Araç Markası
2007 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Kırmızı Hb
depo değişiminden sonra 3000 km yol yaptım herhangi bir şey olmadı kontrol ediyorum

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
2011 model mazda 3.
Ortalama 7 bin km oldu aracı alalı. Hiç su eksiltmemişti. 2 hafta önce yağını kontrol ederken dikkat ettim ki su min seviyeye inmiş. Bende tekrar su ekleyip kontrol etmeye başladım. Aracı park halinde bırakayım 1 hafta asla eksiltmiyor fakat ortalama 30-40 km yol gidince hemen min seviyeye düşüyordu. Hararet takibine başladım. Klima açıkken 96 dereceyi geçmiyordu fakat klima kapalıyken şehir içinde özellikle ışıklarda 103 dereceye çıktığını gözlemledim. Uzun yolda ortalama 87-96 derecelerde seyrediyor. Tekrar su eklemek için kapağı açayım derken yedek su deposu kapağı elimde kaldı. Aracımda benden önce genleşme kabı kapağı değişimi yapılmış kı orijinalinde 14.5 psi yazarken benim kırılan kapakta 21 psi yazıyordu. Fiyat araştırması yaptığımda orjinal kapağın 2500 ₺ civarı olduğunu öğrendim ve mecburen ford kapağı olan 21 psi kapak taktım. 1 hafta oldu gözlemlerim doğrultusunda su eksiltme kesildi şimdilik. Su takviyesi yapa yapa içinde antifiriz özelliğini yitirdi sanırım. Şimdi sırada antifiriz ekleyip denemek var :)

Kapak kırıkken aldığım son hararet değerleri aşağıdaki gibidir. Bu gün 150-200 km civarı yol yapacağım yine takip edip yaplaşacağım.
Screenshot_20240720_115850.jpg

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Screenshot_20240721_132958.jpg

Bu çizelge de ortalama 100 km yol sonucu aldığım hararet çizelgesi. Kapak değiştikten sonra ilk uzun yol deneyimim. Yarım saat civarı şehir içi trafik. Dur kalk/rolantide bekleme şeklinde. Klima yol boyu açık. Hava sıcaklığı 43 derece civarı. Hız sabitleme ile 110'da genel itibari ile sabit gidildi. 2 Yetişkin 2 çocuk bagaj olmadan alınan veri. Bu değerler normal midir ?

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Ekli dosyayı görüntüle 70682

Bu çizelge de ortalama 100 km yol sonucu aldığım hararet çizelgesi. Kapak değiştikten sonra ilk uzun yol deneyimim. Yarım saat civarı şehir içi trafik. Dur kalk/rolantide bekleme şeklinde. Klima yol boyu açık. Hava sıcaklığı 43 derece civarı. Hız sabitleme ile 110'da genel itibari ile sabit gidildi. 2 Yetişkin 2 çocuk bagaj olmadan alınan veri. Bu değerler normal midir ?
Verilere göre bir daha tavanı görmemiş, muhtemelen termostat açmadan önce tavanı görmüş ve sistemin (termostat ve fan) normal çalışması ile bir daha görmemiş, kapak da işini yapmış ki eksiltme yok... Yani her şey yolunda... :harika:

Tabi bunlar benim yorumum.

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Verilere göre bir daha tavanı görmemiş, muhtemelen termostat açmadan önce tavanı görmüş ve sistemin (termostat ve fan) normal çalışması ile bir daha görmemiş, kapak da işini yapmış ki eksiltme yok... Yani her şey yolunda... :harika:

Tabi bunlar benim yorumum.
Yani 90-100 derece arası normal diyebilir miyiz? Şehir içi klima kapalıyken dur kalklarda 90-100 arası seyrediyor çünkü

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Yani 90-100 derece arası normal diyebilir miyiz? Şehir içi klima kapalıyken dur kalklarda 90-100 arası seyrediyor çünkü
Benim yürüttüğüm mantığa göre evet ama bu dereceler teknik olarak da normal mi onu araştırmak lazım.

Aynı kapıya çıkan güzel yorumlar mevcut.

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Tekrardan selamlar..

Aracımda bir süredir sürekli su eksiltme durumunu takibe almıştım ve bulamamıştım. Arkadaşım 2010 model aldı onda da vardı aynı sıkıntı ve bana aynı yere bakmamı söyledi ve şans aynı yerde problem mevcut.. Genleşme kabının devirdaim hortumlarının altından su kaçırıyor. Sürekli değil ara ara eksiltme var. Sarsıntıya bağladım bende. Şimdi kendisi bir tane ürün aldı sadece depo 900 ₺ 2 haftadır sorun yaşamamakta. Bende amazonda buldum bir tane gösterdim aynısı dedi kapağı ile birlikte 700 ₺. Sizin tavsiyeniz nedir? Orjinalleri pahalı geldi bana. Linki aşağıya bırakıyorum tecrübelerinizi dinlemek isterim açıkçası..

Amozon Yedek Su deposu

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Tekrardan selamlar..

Aracımda bir süredir sürekli su eksiltme durumunu takibe almıştım ve bulamamıştım. Arkadaşım 2010 model aldı onda da vardı aynı sıkıntı ve bana aynı yere bakmamı söyledi ve şans aynı yerde problem mevcut.. Genleşme kabının devirdaim hortumlarının altından su kaçırıyor. Sürekli değil ara ara eksiltme var. Sarsıntıya bağladım bende. Şimdi kendisi bir tane ürün aldı sadece depo 900 ₺ 2 haftadır sorun yaşamamakta. Bende amazonda buldum bir tane gösterdim aynısı dedi kapağı ile birlikte 700 ₺. Sizin tavsiyeniz nedir? Orjinalleri pahalı geldi bana. Linki aşağıya bırakıyorum tecrübelerinizi dinlemek isterim açıkçası..

Amozon Yedek Su deposu
Kapak basınçı uygun değil daha yüksek
Peki yüksek olunca ne olur?
...

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Kapak basınçı uygun değil daha yüksek
Peki yüksek olunca ne olur?
...
Orjinali 14.5 psi
Ford'ların 21 psi. Parçacılar şaseden baktığında bu ürün de çıkıyor listede fakat sorunun şu ana dek net cevabını alamadım. 14.5 psi'lar 2500't civarı. Bu kapak orjinali 300₺. Aradaki fiyat farkı ciddi derecede. Aydın Şengül'ün bir yorumuna denk geldim bu konuda ve fiyat farkına. Orada da tartışma sonuca ulaşmadı. Ben aldığımda belli ki zaman içinde bir şey olmuş değişmiş ve 21 psi takılmıştı. Sonuç olarak genleşme kabı çatlayıp su kaçırmaya başladı sonra 1-2 defa su ekledim kapak elimde kaldı mecbur yine 21 psi taktım. Olan benim yaşadığım stres ve araçta su ekleye ekleye antifrizin özelliğini kaybetmesi oldu. Şimdi kabı değiştirmem şart. 900 ₺ verip sadece deposunu mu alayım yoksa 712 ₺ verip depo + kapak mı alayım :)

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Orjinali 14.5 psi
Ford'ların 21 psi. Parçacılar şaseden baktığında bu ürün de çıkıyor listede fakat sorunun şu ana dek net cevabını alamadım. 14.5 psi'lar 2500't civarı. Bu kapak orjinali 300₺. Aradaki fiyat farkı ciddi derecede. Aydın Şengül'ün bir yorumuna denk geldim bu konuda ve fiyat farkına. Orada da tartışma sonuca ulaşmadı. Ben aldığımda belli ki zaman içinde bir şey olmuş değişmiş ve 21 psi takılmıştı. Sonuç olarak genleşme kabı çatlayıp su kaçırmaya başladı sonra 1-2 defa su ekledim kapak elimde kaldı mecbur yine 21 psi taktım. Olan benim yaşadığım stres ve araçta su ekleye ekleye antifrizin özelliğini kaybetmesi oldu. Şimdi kabı değiştirmem şart. 900 ₺ verip sadece deposunu mu alayım yoksa 712 ₺ verip depo + kapak mı alayım :)
Amaç her zaman uygun almak ama bu uygunluğu karşılığında çıkabilecek masraf benim için önemli.
2-3 bin tl den kaçıp sonuçunda motor yiyecekse ben alıp takmam.
Ailecek bi tatil gezisinde yolda kalıp çekiciye dünya kadar para vermek o rezilliği çekmek değmez belki çok büyütüyor olabilirim benim büyüttüğümü düşünen kendisininkini küçültsün ;)

1.750tl lik hortumu değişmeyen sevgilim arkadaşım bolu da yolda kalıp 6 bin tl çekiciye 100bin tl motora vereli henüz 1 yıl olmadı :)

Muygun

Şu Tiğin
Araç Markası
2011 - Mazda 3 1.6 imp
Araç Renk ve Tip
Beyaz - Sedan
Amaç her zaman uygun almak ama bu uygunluğu karşılığında çıkabilecek masraf benim için önemli.
2-3 bin tl den kaçıp sonuçunda motor yiyecekse ben alıp takmam.
Ailecek bi tatil gezisinde yolda kalıp çekiciye dünya kadar para vermek o rezilliği çekmek değmez belki çok büyütüyor olabilirim benim büyüttüğümü düşünen kendisininkini küçültsün ;)

1.750tl lik hortumu değişmeyen sevgilim arkadaşım bolu da yolda kalıp 6 bin tl çekiciye 100bin tl motora vereli henüz 1 yıl olmadı :)
Ucuzu varken pahalısına gerek yok diyen biri değilim. Fakat 21psi ile 14.5 psi arasında net şu şu olur bu olur olmazsa şu olur diye net bir şeyle sonuçlanmıyor bu tartışma. Yada ben kaçırdım oraları :)

Her şey bir yana bir yanda orjinal parça 300₺ diğer yanda orjinal parça 2500₺ ve bu bahsedilen sadece basınçlı kapak yani :)

Üst Alt