Yeni yeni fark etmeye başladım, 2009 model Mazda 3 otomatik şanzımanından ilk çalıştırma sonrası vitesi R'ye aldığımda veya D'ye aldığımda 2-3 saniye şanzımandan "zzzzttt" sesi geliyor...
Bu normal mi?
Bu normal mi?
Yeni yeni fark etmeye başladım, 2009 model Mazda 3 otomatik şanzımanından ilk çalıştırma sonrası vitesi R'ye aldığımda veya D'ye aldığımda 2-3 saniye şanzımandan "zzzzttt" sesi geliyor...
Bu normal mi?
Hehehehe Alemsin abizzzzttt sonrasında 'Erenköy' sesi gelmiyorsa, sorun var demektir...
Bu normal mi?
zzzzttt sonrasında 'Erenköy' sesi gelmiyorsa, sorun var demektir...
Abi sorunun zzzzttt kısmına takılacağını biliyordum ama yine de yazdım... Maksat muhabbet olsun dediydim, gerçekten oldu...
Cevap veren herkese de ayrıca teşekkürler.
Sorun olmadığını tahmin ettim ama içim şimdi daha da rahatladı... Ne güzel bi forummuş beyle...
Emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkürler.
+1907bak işte bu cevab 10 numara işte begen butonu olsa idi 2 sefer begenmiştim ;D
Rica ederiz, yalnız bu kolaydı. Zor yerlerden de sor ki, yeni forumun kapasitesini test edebilelim...
Veli abicim bildiğim kadarıyla aktarıyım mtutun abi tamamlar zaten eksik yerlerimi
durma pozisyonunda yapılan işlemleri yazıyorum ..
D de iken geldik durduk
N ye aldık
El frenini çektik
Ayak frenine bas çek yaptık
Tekrar frene bastık
P konumuna aldık
bunu öğrenene kadar ben düz yerlerde bile o vuruntu sesini duyuyordum eğer direk P ye alıp el frenini çekersek bütün yükü şanzımana vermiş oluyoruz o ses de oradan geliyormuş .. yukarıda yazdığım gibi yapınca tık ses yok çünkü bütün yük el freninde kalıyor
Ben onu guzuyu almadan öğrenmiştim Barış, dediğim şey, araç dengesiz park edilirse oluyor
Abi bu ses benden de gelıyordu ancak uzun bı ugrastan snra cozdum park etmedekı sıra cok onemlı N konumuna almadan el frenı cekmeyle meydana gelıyor park etmedekı sıra onemlı D deyken N ye alıp el frenı cekıp snra P ye almak gerekıyorYeni yeni fark etmeye başladım, 2009 model Mazda 3 otomatik şanzımanından ilk çalıştırma sonrası vitesi R'ye aldığımda veya D'ye aldığımda 2-3 saniye şanzımandan "zzzzttt" sesi geliyor...
Bu normal mi?
Zorluk derecesi değil de; aklıma düştüğü için soruyorum abi;
Arabayı sağ/sol ön tekerleri yarım kaldırım şeklinde olan yerlere park ettiğimde; harekete geçmek için aracı çalıştırıp, P den R'ye aldığımda bi vuruntu oluyor ve araba sarsılıyor...
Hemen düz bir alana alarak denediğimde "zzzzttt Erenköy" haricinde bir şey yok... Tekrar aynı yere çıkarak park edip, stop edip çalıştırıp tekrar aynı şeyi denediğimde bu vuruntu ve sallantı meydana geliyor...
Sebebi nedir?
Eksiksiz ve mükemmel bir anlatım olmuş, teşekkürler...