Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Mazda 3 BK (2003-09) Motor Arıza Lambası Yanıp Sönüyor
2020 Ağustos ayında aracımı satın aldığımda motor ikaz lambası yanıyordu. Test cihazında fakir karışım uyarısı veriyordu. Bujileri vs değişmeme rağmen belli bir km sürüşten sonra ışık yine yanıyordu. En son AFR ayarı yaptırdım yaklaşık bir ay geçti ve arıza lambası hiç yanmadı. Yani bu ikaz lambasının sürekli yanması kader değil çözümü var.
2020 Ağustos ayında aracımı satın aldığımda motor ikaz lambası yanıyordu. Test cihazında fakir karışım uyarısı veriyordu. Bujileri vs değişmeme rağmen belli bir km sürüşten sonra ışık yine yanıyordu. En son AFR ayarı yaptırdım yaklaşık bir ay geçti ve arıza lambası hiç yanmadı. Yani bu ikaz lambasının sürekli yanması kader değil çözümü var.
Lpg ile arıza ışığı düşman kardeşlerdir... dikkat edilmesi gereken bu düşmanlığı savaşa çevirmemektir... Yani, lpg'li aracın dilinden anlayıp ona göre davranmaktır.
* lpg'de arıza ışığı yanar deyip olayı kadere bağlamak ve ışığın sebebini bilmemek ayrı
* yanan ışığın sebebini bilerek çözümü için uğraşmak ayrıdır.
Art niyetliler için geçerli
Usta için söndür gitsin.
Araç sahibi için söndür gitsin
Bide şu var : abi gazı kıstım az yakar, ışık ondan yanıyor muayene giderken gel hallederiz
Ben uzun yıllar manuel 323 kullandım. Arabamın bütün detaylarına hakimdim. 2009 model Mazda 3 hatcback aldığımda ilk dikkatimi çeken motor ikaz lambası oldu. hemen araştırdım. Düzcede yaşıyorum. Araba sabit dururken/ hareket etmeden yaptığımız ayarlarda randıman alamıştık. Sonrasında otoban testinde anladığım kadarıyla arabanın benzinde çalışma şekli lpg sistemine de ayar olarak uygulandı. Zavoli marka lpg modülü var. 100 tl ücret ödedim. bir daha arıza ışığı hiç bir şekilde yanmadı.
Merhaba arkadaşlMerhaba arkadaşlar 220 bin km 'deki mazda 3 aracim önce 4 silindir atesleme arizasi verdi ve Bursada yolda kalmıştım.1 ve 4.bobinler yer değiştirildi sonra 3.silindir aynı arızayı verdi.Kompresyon testinde 2 ve 4 te değer yaklaşık 15 bar 1 ve 3.silindirlerde 14 barın biraz altında çıktı.Arıza lambasının dışında epey sarsıntılı çalışma var.Stop etme geç calisma yok.Sadece sogukken çok az bir rolanti dalgalanmasi var.Kitapciktaki orijinal kodlu iridyum bujilerden aldım henüz denemedim.Sonrasında bobinlerin degismiyle devam etmeyi düşünüyorum.Ya da direk subap degismine mi gideyim kompresyon oranları değişimi mi işaret ediyor.Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba arkadaşlMerhaba arkadaşlar 220 bin km 'deki mazda 3 aracim önce 4 silindir atesleme arizasi verdi ve Bursada yolda kalmıştım.1 ve 4.bobinler yer değiştirildi sonra 3.silindir aynı arızayı verdi.Kompresyon testinde 2 ve 4 te değer yaklaşık 15 bar 1 ve 3.silindirlerde 14 barın biraz altında çıktı.Arıza lambasının dışında epey sarsıntılı çalışma var.Stop etme geç calisma yok.Sadece sogukken çok az bir rolanti dalgalanmasi var.Kitapciktaki orijinal kodlu iridyum bujilerden aldım henüz denemedim.Sonrasında bobinlerin degismiyle devam etmeyi düşünüyorum.Ya da direk subap degismine mi gideyim kompresyon oranları değişimi mi işaret ediyor.Teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba arkadaşlar malesef orijinal buji ve yan sanayi bobin değişimi de çözüm olmadı sarsıntı baya azaldı cekiste bir miktar düzeldi ama arıza lambası tam lpg ye geçiş esnasında yanmaya devam ediyor.Sanırım subap degisimine gideceğiz.Burada üst kapak revizyonu dahil ortalama 2 bin lira işçilik fiyat verdiler.Şimdi sormak istediğim subap değişimi için hangi paçaları almam gerektiğidir.Ankara ya da başka bir ile gidecek zamanım yok malesef subap degismini burada yaptıracağım.
Merhaba arkadaşlar malesef orijinal buji ve yan sanayi bobin değişimi de çözüm olmadı sarsıntı baya azaldı cekiste bir miktar düzeldi ama arıza lambası tam lpg ye geçiş esnasında yanmaya devam ediyor.Sanırım subap degisimine gideceğiz.Burada üst kapak revizyonu dahil ortalama 2 bin lira işçilik fiyat verdiler.Şimdi sormak istediğim subap değişimi için hangi paçaları almam gerektiğidir.Ankara ya da başka bir ile gidecek zamanım yok malesef subap degismini burada yaptıracağım.
Bende de katalitik verim eşiğin altında diyor ama sanırım bu sıkıntı afr ayarı ile düzelmez bı kaç kez söndürdük ama yine yandı... Katalizör temizliği ile çözülür mü bilmiyom ama aracın gidişi çekişi iyi
Benim aracımda da bu arıza yanıyor. Aracımın çekişi vs gayet iyi fakat sabah soğuk olduğu için tamamen ısınmadan yola çıkmıyorum. Devir hareketi gözlemliyorum. Bünde bir stop ediyor dururken de. Samsun a yolum düştüğü zaman bakacağım bu soruna.
Merhaba aracım 2006 model otomatik vites Mazda 3 aracımda marş vurunca hava filtresi kısmında pat pat pat şeklinde bir vuruntu sesi geliyor ve hareket halinde iken aracımı sarsarak pat sesi artıyor arabada bayılma oluyormuş şeklinde bir hâl alıyor araba ve araba gaz yemiyor sanki durduğumda ise araba aşırı derecede sarsılıyor ve motor ikaz lambası yanıp sönüyor durmadan nedenini bilen var mı acaba
Merhaba aracım 2006 model otomatik vites Mazda 3 aracımda marş vurunca hava filtresi kısmında pat pat pat şeklinde bir vuruntu sesi geliyor ve hareket halinde iken aracımı sarsarak pat sesi artıyor arabada bayılma oluyormuş şeklinde bir hâl alıyor araba ve araba gaz yemiyor sanki durduğumda ise araba aşırı derecede sarsılıyor ve motor ikaz lambası yanıp sönüyor durmadan nedenini bilen var mı acaba
Tavsiye edebileceğiniz özel servis veya usta tavsiyelerini buradan paylaşıyoruz. Yetkili servisleri bu konu dışında ayrıca başlı başına bir konuda açıyorum... Bu listede olmayan usta ve servisleri tavsiye etmiyoruz anlamına gelmiyor. Liste kullanıcıların aktardığı tecrübeler doğrultusunda...