ahmetipek
Sessiz
Merhaba arkadaşlar bende 2005 model 1.6 Dynamic Otm. Mazda var. Bu aralar arabada şöyle bi sıkıntı oluştu araba bayır yukarı ve bazen düz yolda giderken kendini kasmaya başladı ve bu yüzden servise gittim. Servisin bana dediği katalizör parçalandığından dolayı susturuculara parçaları gitmiş ve dışarıya iyi bi gaz atışı olmadığı için araba kendini kasıyor bu yüzden değişmesi lazım dediler ve fiyatı 2.500 3.000 TL olduğunu söylediler başka bi çaresi yokmu diyince çıkma ayarlayacaklarını söylediler çıkma fiyatı 750 tl ve işçiği 150 tl istediler bu bana 900 TL olunca iyi bari dedim 1 tane çıkma geldi onu servisteki usta beğenmedi kötü olduğunu söyledi geri yolladılar başka bi tane çıkma geldi bunu beğendiler fakat bu katalizörde EGR olmadığı için yapamadılar bugün tekrar yollayıp başka getirttireceklerdi fakat ben başka birşey öğrendim ve bunu yapmak istedim.
Bu konuda yardım bekliyorum şimdi katalizörü söktürüp oraya susturucu koyuluyormuş fakat mazdalarda manifolta bağlı olduğu için susturucu konulmuyor sadece katalizörü boşaltıp arıza lambası yakmamasını sağlamaları 90-100 TL olduğunu söylediler. Fakat böyle birşey yaptırdığım zaman bana arabanın çekişi yakıtı değişeceğini söylediler. Ne kadar değişir iyi mi kötü mü ? Katalizör olmadığı için çok Ses oluyor mu ? Muayene zamanı geldiği zaman geçeceğini söylediler ama geçiyor mu? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler..
Bu konuda yardım bekliyorum şimdi katalizörü söktürüp oraya susturucu koyuluyormuş fakat mazdalarda manifolta bağlı olduğu için susturucu konulmuyor sadece katalizörü boşaltıp arıza lambası yakmamasını sağlamaları 90-100 TL olduğunu söylediler. Fakat böyle birşey yaptırdığım zaman bana arabanın çekişi yakıtı değişeceğini söylediler. Ne kadar değişir iyi mi kötü mü ? Katalizör olmadığı için çok Ses oluyor mu ? Muayene zamanı geldiği zaman geçeceğini söylediler ama geçiyor mu? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Herkese şimdiden teşekkürler..