Bunu bilemedim işte...anladım tesekkurler bu konu hakkında .Peki aracla ilk kalkarken yada aracı vitesde saldığınızda yuklendiğinize tik die bir ses geliyor mu demir sesi
Bunu bilemedim işte...anladım tesekkurler bu konu hakkında .Peki aracla ilk kalkarken yada aracı vitesde saldığınızda yuklendiğinize tik die bir ses geliyor mu demir sesi
siz de de oluyor mu ?
Yapabilir. Tabi bu bir tahmin. Otomatikse aracınız daha güçlü bir tahmin.motor kulağı ses yapar mı öle
Yüke binince yapıyorsa motor kulağı olma ihtimali yüksek. Egzoz bir yere dokunuyor olabilir buda bir ihtimal.yok manuel bazen yapıor zaten yüke bndiğinde anlık yapıor vites yerine otururo gibi hissediyor insan sesi
akis bilyasıymış sorun çözulduanladım tesekkurler Oguzhan Bey
Bu sesi duyan tek ben değilmişim ancak benim arabam manuel vitesmerhabalar. aracımı 2 hafta önce aldım mazda 3 otomatik. bir sorunu paylaşmak istiyorum belki aramızda rastlayan olmuştur. Şöyleki;
Arabayı ilk çalıştırdıktan sonra 40-50 metre gidiyorum,2. viteste iken hıırrrtttt diye çok kısa(1 saniye falan) bir ses geliyor. Ama sonra diyelim 500 metre sonra bir kırmızı ışıkta durdum tekrar hareket ederken o hırrtt sesi gelmiyor. Bir kaç defa yolda denedim arabayı stop ettikten sonnra ilk hareket ettikten sonra 30-40 metre içinde(genelde 2. viteste) o ses geliyor başka zaman gelmiyor. umarım meremımı anlatabildim sorun ne olabilir.
not: bu arada arabam şu an 110 binde şanzuman yağı hiç değişmemiş.
Konu içerisinde cevap mevcut. Manuel otomatik fark etmez dsc sisteminin devreye girme sesi. Yani normal bir ses.Bu sesi duyan tek ben değilmişim ancak benim arabam manuel vites
Bu başlığı yeni gördüm enteresan bir durum sıkıntı var sanıyordum normalmiş teşekkürler. Bende de var çünkü garip geliyordu.@sinyor konu ilgili bölüme taşınmıştır...
Bu ses herhangi bir sorun sıkıntı değil ayrıca otomatik şanzıman ile ilgili hiç değil için rahat olsun. İlk kalkışta 2. vitese denk gelir genelde ve 20 kilometre hızı geçtiğinde tırt diye sol ön taraftan ses gelir ve cam açıksa bu daha net duyulur, cam açık değilse de hafifçe ayağında bu sesin vibrasyonunu hissedersin.
Bu sesin kaynağı; DSC'nin devreye girmesidir...
Aracını stop etmedikten sonra bu sesi istediğin kadar dur kalk yap duyamazsın, ama stop edip yürüdüğünde kadrana dikkat edersen 20 kilometreyi geçince bu sesi duyarsın.
Kazasız günler.