Tipitipin üzerindeki lpg regülatörü Atiker VR04 üretim yılı 2013, ne zaman takıldı kaç km oldu belli değil. Lpg de bir ayarsızlık var, ayar yapılsa bile silkeleme-öksürme-boğulma gibi şikayetler mevcut, benzinde böyle bir sorun yok. LPG regülatörünün ömrü dolmuş görünüyor. Yenisi 400 TL civarında geziyor. Diyafram tamir takımı ise 175 TL. Tamir takımını değiştirince regülatör sıfırlanmış oluyor. Tamir takımını sipariş ettim işe koyuldum.
Tamir takımımız,
1.Aşama Lpg regülatörünü (beynini) araçtan söküyoruz, motor soğuk olması daha iyi olacaktır. Regülatörü sökerken su akacağı için, altında şarj dinamosu vs. varsa üzerini poşetle kapatmanız iyi olur.
2.Aşama Lpg regülatörünün sökülmesi,
İşaretleri civataları sökerek regülatörü dağıtıyoruz,
Motor suyunun dolaştığı yerler korozyon parçaları ile dolmuş durumda,
Gazın dolaştığı yerler siyah yağ içinde,
3.Aşama Parçaları komple temizliyoruz ve topluyoruz, söktüğümüz şekilde yerine takıyoruz.
Toplarken contaların oturacağı yüzeylerin temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olun. Regülatörün montajını yaptıktan sonra aracı çalıştırıp herhangi bir kaçak olup olmadığını gözlemleyin. Her şey yolundaysa lpg ayarını yaptırın.
Ben henüz lpg ayarı yaptırmadım fakat silkeleme şikayeti düzeldi. Aracın gaz yemesi değişti. Boğulma artık olmuyor. İnce bir ayar ile daha da iyi olacaktır.
Tamir takımımız,
1.Aşama Lpg regülatörünü (beynini) araçtan söküyoruz, motor soğuk olması daha iyi olacaktır. Regülatörü sökerken su akacağı için, altında şarj dinamosu vs. varsa üzerini poşetle kapatmanız iyi olur.
2.Aşama Lpg regülatörünün sökülmesi,
İşaretleri civataları sökerek regülatörü dağıtıyoruz,
Motor suyunun dolaştığı yerler korozyon parçaları ile dolmuş durumda,
Gazın dolaştığı yerler siyah yağ içinde,
3.Aşama Parçaları komple temizliyoruz ve topluyoruz, söktüğümüz şekilde yerine takıyoruz.
Toplarken contaların oturacağı yüzeylerin temiz ve pürüzsüz olduğundan emin olun. Regülatörün montajını yaptıktan sonra aracı çalıştırıp herhangi bir kaçak olup olmadığını gözlemleyin. Her şey yolundaysa lpg ayarını yaptırın.
Ben henüz lpg ayarı yaptırmadım fakat silkeleme şikayeti düzeldi. Aracın gaz yemesi değişti. Boğulma artık olmuyor. İnce bir ayar ile daha da iyi olacaktır.