Guzuya (Mazda Cx-5) LPG taktırmıştim. Araçta arada vuruntu oluyor ve arıza ışığı yanıyordu. Lpgci topu oksijen sensörüne atınca ısrarla hem çıkma hem yan sanayii oksijen sensörü denedik yine aynı hatayı verdi. 2 gün elektrikcide kaldı bişey çıkmadı,dün Antakyaya egzozcuya gittim egzoz da sensör de sağlam dedi.
LPG firması yetkili servise götürün dedi , bugün Adana'ya geldim,baktılar ,sensör degisecek dedi, fiyat 18 bin lira işçilik hariç,o da tamam. Kesin arızalı mı dedim kesin dedi , ikinci usta da geldi, ben tekrar anlattım bakın dedim LPG takıldığı an bu hata başladı, eğer sensörü takınca ışık yanarsa iade yapacak mısınız deyince LPG bağlantılarini söktürüp öyle getirin dediler. Sonra çıkarken bayan dosya kapatmam lazım arıza tespit ücreti deyince ,lpgciye gidip geliyorum ariza devam ediyorsa sensörü sipariş geçeriz dedim, gönlü olmaya olmaya kabul etti.
Geldik lpgciye , şüphelendiğim yeri gösterdim, kabloları açtı ve bingo. Şu an oksijen sensörü normal değerlerde, sensor kaynaklı arıza ışığı yok, nozullere ve diğer ayarlara bakılacak İzmir'den gelen teknik eleman tarafından,gerekirse manifold sökülüp tekrar montaj yapılacak.
Servisi aradım para istedi ,iki saat uğraştık dedi, dedim 20 bin lira gecirecektiniz bı de para mı istiyorsunuz,arızayı mı buldunuz dedim, o arıza tekrar yapacak dedi, ben de o zaman kredi kartı bilgilerimi atarım sipariş geçersiniz dedim,burayla işim bitti.
Sonra LPGyi takan p.ci aradım bana atar yapti, en az 15 tamirci, Antakya,Adana dolanmam yanında 5 bin lira civarında maddi kaybım oldu. Annesini tanımam ama bu orospu çocuğunu nereye şikayet edebilirim.