Evde abi evde
Merhaba arkadaşlar Toptan cevap vereyim.
Cx5 e uyumlu, Yeni Mazda 6 larla aynı motor ve şanzuman
Evet Kafama yattı, KME den önce nerdeyse 15 bin TL ye sıvı sistem taktırıyordum, iyi ki taktırmamaşım.
Ben 6500 TL peşin yaptırmıştım ama o tarihten beri Dolar Avro 6,5 den 7,5 oldu
Arıza lambası Bursa dönüşü bir sefer yanmıştı. Uzaktan bağlanarak hallettiler. Zengin karışım arızası vermiş , çok şükür düzeldi
Performans, çalışma benzinden farkı yok.
Benim önceki aracım da Subaru Forester . Hala da duruyor. Subaru ortalamada 13,5 LPG yakıyor. Mazda'nın Benzin ile birlikte 10 LT civarında olacağını sanıyorum
Teknik Bilgi isteyen arkadaşım, Ben işletmeciyim. Çok teknik bilgim yok. Ama Direk enjeksiyon araçlarda LPG başlarda uygun değildi. Daha sonraları ( Ki şimdi mazı lpg markaları hala öyle BRC gibi) %35 oranında benzin kullanan sistemler çıktı. KME Benzin Tüketiminin %7-10 arasında olduğu söylendi. Muhtemelen de öyle.
Motorda arıza konusu, kullanmadan bilinmez ama 14 yıl önce Subaru Forester e LPG taktırırken ustalar daha katıydı. Kesinlikle bu arabaya olma diye. Ben 150 bin KM bindim motorda hala sorun yok. Mazda için de 100 bin KM sorunsuz bineceğim sözü verildi. Ben güveniyorum.
Skyactive motora Polonya taraflarında son 2 yıldır çatır çatır KME takıyorlar zaten. Ciddi bir sorun olsa şimdiye çoktan kokusu çıkardı.
Bence Elektrikli yerli çıkıncaya kadar LPG li Mazda Skyactive