mustafayk
Kıdemli Üye
Güzel bilgiler olduğu için abibence bu konuları görmeyen bir sürü arkadaşımız var.Sebep?
Hem lpg de hangi ustalar iyi onlarda yazıyor
Güzel bilgiler olduğu için abibence bu konuları görmeyen bir sürü arkadaşımız var.Sebep?
Yıllık km 12 bin ve bunun çoğu uzun yolsa LPG gereksiz değil midir?Aracıma lpg taktırmak taraftarı değilim ama bu günlerde değişen şartlar ve dizel aracımızı satarak tek araca düşmemiz nedeniyle bu başlıkları okumaya başladım.Muhtemelen yıllık yapacağım kilometre 12.000 civarı olacak gibi gözüküyor.Bunun %80'i uzun yol, bu durumda artan benzin fiyatları nedeniyle lpg taktırmaya meylim arttı.Ancak endişelerim var şu an aracım sorunsuz çok şükür lpg den sonda supap, titreme, performans düşüklüğü gibi sorunlarla karşılaşırım diye endişeleniyorum.Bakalım nasıl bir yol izleyeceğim.
Tamamen maddi durumlarla ilgili, hiç birimiz lpg havayı daha az kirletiyor diye kullanmıyoruz, hatta bir çoğumuzun bundan haberi bile yoktur. Oturup hesap kitap yapınca hangi taraf senin menfaatine ve mantığına yakın geliyorsa onu yapmak gerekiyor hocam.Aracıma lpg taktırmak taraftarı değilim ama bu günlerde değişen şartlar ve dizel aracımızı satarak tek araca düşmemiz nedeniyle bu başlıkları okumaya başladım.Muhtemelen yıllık yapacağım kilometre 12.000 civarı olacak gibi gözüküyor.Bunun %80'i uzun yol, bu durumda artan benzin fiyatları nedeniyle lpg taktırmaya meylim arttı.Ancak endişelerim var şu an aracım sorunsuz çok şükür lpg den sonda supap, titreme, performans düşüklüğü gibi sorunlarla karşılaşırım diye endişeleniyorum.Bakalım nasıl bir yol izleyeceğim.
LPG'nin tasarrufu özellikle uzun yolda ortaya çıkıyor. Basit hesapla yakıt maliyetindeki tasarruf %40-45 aralığında oluyor.Yıllık km 12 bin ve bunun çoğu uzun yolsa LPG gereksiz değil midir?
Esas şehir içinde ortaya çıkmalı değil midir peki, uzun yolda zaten çok az yakıt harcanıyor elde edilen kâr daha düşük şehir içinde daha yüksek değil midir, toplamda yapılan 12 bin km bu maliyete değer mi ki?LPG'nin tasarrufu özellikle uzun yolda ortaya çıkıyor. Basit hesapla yakıt maliyetindeki tasarruf %40-45 aralığında oluyor.
Esas şehir içinde ortaya çıkmalı değil midir peki, uzun yolda zaten çok az yakıt harcanıyor elde edilen kâr daha düşük şehir içinde daha yüksek değil midir, toplamda yapılan 12 bin km bu maliyete değer mi ki?
Tamamen maddi durumlarla ilgili, hiç birimiz lpg havayı daha az kirletiyor diye kullanmıyoruz, hatta bir çoğumuzun bundan haberi bile yoktur. Oturup hesap kitap yapınca hangi taraf senin menfaatine ve mantığına yakın geliyorsa onu yapmak gerekiyor hocam.
Benzin mi? Lpg mi? Neden?
Konuda, her iki tarafa ait bir çok güzel yorumlar var...
Esas şehir içinde ortaya çıkmalı değil midir peki, uzun yolda zaten çok az yakıt harcanıyor elde edilen kâr daha düşük şehir içinde daha yüksek değil midir, toplamda yapılan 12 bin km bu maliyete değer mi ki?