sarpworks
Katılımcı
@auro
Hemen hemen butun islere uygun setiniz var. T kol bugune kadar hic kullanmadim.ihtiyacim olmadi.
Buji icin 5/8" uzun lokmaya ihtiyaciniz var. piyasadan edineceginiz lokmanin icine en dip kisma o ring koyarak buji sokme isinde kullanabilirsiniz. Ben sahsen bujileri soktukten sonra herhangi bir bobin/buji kablosunu kullanarak bujileri yuvasindan disariya aliyorum.
bahsi gecen 2 tip anahtar setini de tavsiye etmem. cunku bunlar kolayca siyirabiliyor. Fakat bu anahtarlarin bir tarafi lokma gibi 6 kenarli olanlari var. onlar daha kullanisli ve vidalari daha iyi tutuyor. hatta bir adim daha ilerisi, o kismi lokma gibi donebilenler var ki anahtari yerinden oynatmadan sokebiliyorsunuz.
7 Pc Metric Combination Ratcheting Wrench Set
elinizdeki set ile yapabilecekleriniz en basitinden
Unutmadan eklemek istedigim bir bilgi var. mevcut setinizdeki en sinir bozucu parca, lokma kolu. bu tarz kollar yani siyah yeri komple dondurmeli olanlar cabuk bozuluyor. genelde cok zorlandiginda icindeki bilye kiriliyor ve islev gormuyor. sanirim ic kisim paslaniyor. eger boyle bir durumla karsilasirsaniz asagidaki linkteki gibi kucuk pim ile acma-kapama ayari yapilanlardan tercih edin.
3/8 in. Drive Professional Flex Head Ratchet
Aks basi gibi yerler sokmeyecekseniz 22mm den buyuk ihtiyaciniz olmayacaktir. tabla fisekleri sanirim 19-21mm olmasi lazim.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Şimdi kontrol ettim; 4'ten 19'a kadar hepsi var. 15,17 ve 19 da 3/8" olarak var. Kol da 3/8" zaten. Set içinde 10, 11 ve 13 ise hem 1/4" hem de 3/8" olarak var. Ayrıca 3/8"den 1/4"e dönüştüren adaptör de var. Yani kol ile 4'ten 19'a kadar kullanabiliyorum. Tornavida adaptörü ile de 12 mm hariç 4-13 mm arası komple kullanabiliyorum.
1/2" şimdilik düşünmüyorum, 3/8" zaten yakın sayılır bu ölçüye. Bu set muhtemelen çok ağır işler hariç işimi görür diye tahmin ediyorum. 19 mm üzeri ölçülere ihtiyacım olursa 3/8" olarak tek tek veya 3/8"den 1/2"e adaptör alarak bu kolla kullanabilirim gibi geliyor.
Bu set ile tek eksiğim T kol ile buji lokmaları kaldı. Ondan sonra anahtar takımı bakacağım. Parça parça bazıları var ama hem eski hem de hangileri var hangileri yok tam bilmiyorum.
Şu setlerden biri iş görür mü dersiniz? 22'den sonrası lazım olur mu olmaz mı bilemedim.
İzeltaş İki Ağız Duz Anahtar Takımı Kısa Boy 06-22. 8 Parça - n11.com (6-22)
veya
İzeltaş İki Ağız Duz Anahtar Takımı Kısa Boy 12 Parça - n11.com (6-32)
Hemen hemen butun islere uygun setiniz var. T kol bugune kadar hic kullanmadim.ihtiyacim olmadi.
Buji icin 5/8" uzun lokmaya ihtiyaciniz var. piyasadan edineceginiz lokmanin icine en dip kisma o ring koyarak buji sokme isinde kullanabilirsiniz. Ben sahsen bujileri soktukten sonra herhangi bir bobin/buji kablosunu kullanarak bujileri yuvasindan disariya aliyorum.
bahsi gecen 2 tip anahtar setini de tavsiye etmem. cunku bunlar kolayca siyirabiliyor. Fakat bu anahtarlarin bir tarafi lokma gibi 6 kenarli olanlari var. onlar daha kullanisli ve vidalari daha iyi tutuyor. hatta bir adim daha ilerisi, o kismi lokma gibi donebilenler var ki anahtari yerinden oynatmadan sokebiliyorsunuz.
7 Pc Metric Combination Ratcheting Wrench Set
elinizdeki set ile yapabilecekleriniz en basitinden
- buji degisimi ( buji icin uygun derinlikte lokma sahibiyseniz)
- motor yagi degisimi (mm si degisken ama 14-16mm genelde)
- aku degistirme
- Fren balatasi degistirme ( kaliperler icin genelde 12mm - 14mm kullaniliyor)
- Fren diski degistirme ( kaliperi tutan demir genelde 17mm on, 15mm arka seklinde olabiliyor veya +2 ser mm)
- Rot kolu degisimi
- ust kapak contasi degisimi (10mm idi sanirim)
- gaz kelebegi sokmek (10mm olmasi lazim)
- surucu ve yolcu koltugu sokmek ( 14mm olmasi lazim)
- lastik degistirme ( genelde 19mm oluyor fakat uygun uzunlukta kola ihtiyac var)
- hortum kelepceleri ( genelde yildiz tornavida ise yarar ama bazi durumlarda lokma da kullanilabiliyor. ebati degisken)
Unutmadan eklemek istedigim bir bilgi var. mevcut setinizdeki en sinir bozucu parca, lokma kolu. bu tarz kollar yani siyah yeri komple dondurmeli olanlar cabuk bozuluyor. genelde cok zorlandiginda icindeki bilye kiriliyor ve islev gormuyor. sanirim ic kisim paslaniyor. eger boyle bir durumla karsilasirsaniz asagidaki linkteki gibi kucuk pim ile acma-kapama ayari yapilanlardan tercih edin.
3/8 in. Drive Professional Flex Head Ratchet
Aks basi gibi yerler sokmeyecekseniz 22mm den buyuk ihtiyaciniz olmayacaktir. tabla fisekleri sanirim 19-21mm olmasi lazim.