4 yıl önce başlayan Falken maceramız bitmek üzere...
Ekli dosyayı görüntüle 62956
Ekli dosyayı görüntüle 62955
Arka lastiğe çivi girdiği için tamirdeyken çektim bu fotoyu ve durumu şu an bu halde, önleri hiç sormayın. Kabak desek başımız ağrımaz.
Önceki Michelin'lerin dişleri sıfırlanmadan lastik sertleştiği için kızaklıyordu, Falken'lerde ise dişler sağlamken kızaklama yaşamadım. Ancak (öznel bir yorum) yakın zamanda dişler sanki çok hızlı eridi. Ben ıslak yolda aracın kaymaya başlaması üzerine dikkat kesilince dişlerin tükendiğini farkettim.
Falkenle genel olarak -fiyatı dolayısıyla- iyi denilebilecek bir geçmişimiz oldu ancak birkaç sıkıntı da yaşamadık değil.
Öncelikle daha önce
burada da anlattığım şekilde yanaktan lastik patladı. Daha sonra yine bir arkadaşımın aracındaki Falken de yanaktan patlamayla değiştirildi. Servis işi yapan bir abimiz de araca asla Petlas takmayacağını, yanaktan çok çabuk balon yaptığından bahsetmişti. Petlas ile Falken, Türkiye'de Abdülkadir Özcan grup fabrikalarında üretildikleri için yaşadığım tecrübeler ve servisçi abinin anlatımlarıyla Falken'in de yanak konusunda sağlam olmadığı fikrini güçlendirdi.
Ayrıca yıl olarak 4. yılın içinde de olsak km bazlı 28bin km'de tekerlerin kabak olması da başka bir tartışma konusu. Dişler sağlamken kızaklama yaşamamak olumlu bir yaklaşımken 28bin km'de ön tekerlerin kabaklaşması ve çatlamalar pek de olumlu olamayacaktır.
Neyse 4 yıllık Falken kullanıcısı olarak yorumumu kenara koymuş oldum. Falken'e tu kaka demiyorum ancak bu seferki lastikte başka markaya yöneleceğim. Fiyat olarak yine orta yollu firmalara yöneleceğim.
Bridgestone destekli olan Sabancı garantisiyle Lassa Greenways'e ne dersiniz ey cemaat..