Ben de bu konuda aşırı kararsız kaldım. Aylardır ara sıra bakıyorum ama işin içinden çıkamadım.
Şu andaki lastiklerim 2015 üretimi Milestone İntendo ve gürültü harici şikayetim yok aslında. Lastikçiler biran önce değiştir diyor ama ne ıslakta ne kuruda hiç falso vermiyor lastikler. Bir tek balans çabuk kayboluyor. Gürültü nedeniyle değiştirmeyi planlıyorum.
185/65/14 için İstediğim özellikler şunlar;
1 - Özellikle sessiz ve yumuşak olması.
2 - Islak zeminde hayal kırıklığı yaratmasın.
3 - Çabuk sertleşmesin, ortalama 30 bin km performansını korusun. En az 40-45 bin km (3 yıl) ömrü olsun.
4 - Dayanıklı olsun, balon vs yapmasın, parçalanmasın. (Sakin şoförümdür, nazik kullanırım. Azami ölçüde çukurlara vs dikkat ederim ama İzmir yollarında maalesef ne kadar dikkat edilirse edilsin yollar tarla gibi. )
Bunlar için şu lastikleri buldum;
1 - Nokian iLine.
Nokian 185/65 R14 86T iLine Oto Lastik (Üretim Yılı: 2017) Fiyatı
Etiket değerleri;
Yakıt - C
Islak Zemin - C
Gürültü - 67 db
( iLine serisi için yolda giderken lastiğin yarıldığına dair birkaç şikayet okudum, bu beni epey tedirgin etti)
2 - Michelin Energy Saver.
MICHELIN 185/65 R14 86T Energy Saver Lastik (Üretim Yılı: Fiyatı
Etiket değerleri;
Yakıt - C
Islak Zemin - B
Gürültü - 68 db.
(Islak zemin B olmasına rağmen yağışlı havalarda çok fazla kontrolün yitirildiğine ve frenlemenin çok problem olduğuna dair şikayet var. İlginç geldi bana. )
3 - Continental Eco Contact 3
Continental Conti Eco Contact 3 185/65R14 86T - KolayOto
Etiket değerleri;
Yakıt - E
Islak Zemin - B
Gürültü - 70 db.
(Bu lastikten pek şikayet görmedim, kullananlar memnun ama Nokian ve Micheline göre biraz daha sertmiş. Zaten yuvarlanma direnci de fazla. )
Size ne dersiniz?