Sürecin Ankara ayağında ben de vardım Güle güle kullan hocam.Oto klima işinde tecrübeli ve referanslı bir yere gidip klima tesisatına komple baktırmanız yerinde olur. Buna benzer bir süreç yaşadım ve en sonunda genleşme valfi (expansion valf diye de biliniyor) değişimi ile mesele neticelendi.
Bu değişime kadar 3-4 yere uğradım bir kaçı direk kompresöre suçu attı, bir yer basınç testleri yaparak kompresörün sağlam olduğunu altına basarak belirtip, nem kurutucu filtreyi değiştirdi ancak o da çare olmadı. En son gittiğim yer de topu doğrudan kompresöre attı. Daha önceki tamiratları anlatıp kompresörün sağlam olabileceğini, genleşme valfi hariç sistemin test edildiğini belirttimse de tereciye tere satmamak için kenara çekilip seyrettim. En sonunda kompresörün elden geçirilmesine rağmen istenen sonuç elde edilemeyince genleşme valfi değişimi ile buz gibi bir soğutma elde edilebildi, bingooo!
Not: En son gittiğim yerde kompresöre yoğunlaşılırken genleşme valfine ilk bakın diye ısrar etmeyişimin bir sebebi de genleşme valfi ve evaporatör gibi parçalar için göğsün komple inmesi gerekiyor diye bir bilgim olduğundandı. Marka model konusunda yetkin olmayan ellerde titreşim, ses gibi sorunlara sebep olup beni araçtan soğutacağına kompresör sorunlu olsun, fazla para vereyim ama araçtan soğumayayım diye düşündüm. Ancak bu parçalar için komple göğsün sökülmesi gerekmiyormuş. En azından benim 99 model 626 için bu böyle. Klima borusunun kabine girdiği yerdeki somun gevşetilip torpido arkasındaki evaporatör ve genleşme valfi yerinden çıkarılabiliyor.
Bireysel olarak klima kokusundan rahatsız olup evaporatör temizliğini gözünde büyütenler için faydalı olur diye belirmek istedim.
Yazdığınız iyi oldu, Küheylan'ın klima sistemini temizleyecektim bu ara üstüne iyi geldi.Oto klima işinde tecrübeli ve referanslı bir yere gidip klima tesisatına komple baktırmanız yerinde olur. Buna benzer bir süreç yaşadım ve en sonunda genleşme valfi (expansion valf diye de biliniyor) değişimi ile mesele neticelendi.
Bu değişime kadar 3-4 yere uğradım bir kaçı direk kompresöre suçu attı, bir yer basınç testleri yaparak kompresörün sağlam olduğunu altına basarak belirtip, nem kurutucu filtreyi değiştirdi ancak o da çare olmadı. En son gittiğim yer de topu doğrudan kompresöre attı. Daha önceki tamiratları anlatıp kompresörün sağlam olabileceğini, genleşme valfi hariç sistemin test edildiğini belirttimse de tereciye tere satmamak için kenara çekilip seyrettim. En sonunda kompresörün elden geçirilmesine rağmen istenen sonuç elde edilemeyince genleşme valfi değişimi ile buz gibi bir soğutma elde edilebildi, bingooo!
Not: En son gittiğim yerde kompresöre yoğunlaşılırken genleşme valfine ilk bakın diye ısrar etmeyişimin bir sebebi de genleşme valfi ve evaporatör gibi parçalar için göğsün komple inmesi gerekiyor diye bir bilgim olduğundandı. Marka model konusunda yetkin olmayan ellerde titreşim, ses gibi sorunlara sebep olup beni araçtan soğutacağına kompresör sorunlu olsun, fazla para vereyim ama araçtan soğumayayım diye düşündüm. Ancak bu parçalar için komple göğsün sökülmesi gerekmiyormuş. En azından benim 99 model 626 için bu böyle. Klima borusunun kabine girdiği yerdeki somun gevşetilip torpido arkasındaki evaporatör ve genleşme valfi yerinden çıkarılabiliyor.
Bireysel olarak klima kokusundan rahatsız olup evaporatör temizliğini gözünde büyütenler için faydalı olur diye belirmek istedim.
Bursa ayağında da aklımdaydın abi senle başladık seninle bitirelim istedim ama neredeyse tüm gün uğraşıldı ki gününü böyle harcamak istemedim. Hatta seninle birlikte @ALPEREN58 hocama da haber verip bir organizasyon yaparız diye düşündüm ama günlerden Cuma idi, her ikinizin de işine gücüne engel olmamak için haber vermek istemedim.Sürecin Ankara ayağında ben de vardım Güle güle kullan hocam.
Daha önce sprey ile koku mücadelesi yaptığınızı hatırladım, o sebeple son not kısımları belirtirken siz de aklıma gelmiştiniz abi.Yazdığınız iyi oldu, Küheylan'ın klima sistemini temizleyecektim bu ara üstüne iyi geldi.
Kalorifer rezistansı fan devri kontrolü içindir.Son yani en yüksek devri çalışır. 626 için çıkma takmak sanırım en ucuz ve kolayı olur.İstanbulda klima/kalorifer rezistansı tamiri yapan bir usta var mı?
Benim aracımın da rezistansında arıza var. Ben kısmi çözümlerle çalışır hale getirip kışı geçirdim ama yaz ayları yanmaya başladım ve acil bir usta arıyorum
Rezistansa diyot, röle falan koyup tamir edenler var ama rezistansı değiştirmek daha sağlıklı. Veysel otoda sıfır orijinal olabilir, çıkması ellerinde vardır büyük ihtimalleİstanbulda klima/kalorifer rezistansı tamiri yapan bir usta var mı?
Benim aracımın da rezistansında arıza var. Ben kısmi çözümlerle çalışır hale getirip kışı geçirdim ama yaz ayları yanmaya başladım ve acil bir usta arıyorum