@ugur0932 bu sorunun çözümünü forumda bir kaç yere yazmıştım ama konuların başlığı farklı olduğu arada kaynadı gittiği için bu konuya da yazayım dedim...
Ford Focus aracı olan arkadaşım neredeyse bu sebepten dolayı bütün alt döşemeyi söktürmüş ama yine de çözüm bulamamış, fakat aşağıya yazacağım yöntem ile bu kokudan kurtulmuş... Ben bu yöntemi 11 yıl önce ilk klimalı aracım olduğunda kendimce bulmuştum...
Biz ne yapıyoruz; klima kullanımından sonra arabayı stop edip aracı kilitleyip gidiyoruz, klima borularının içinde kalan soğuk hava sıcağın etkisi ile neme dönüşüyor, kapalı ortamda bulunmasından dolayı da bu nem doğal olarak o kötü kokuya sebebiyet veriyor...
Gelelim çözümüne;
Arabayla klima açık seyir halindeyiz ve varacağımız yere 300-500 metre var, klimayı kapatıyoruz ama kalorifer fanı üflemeye devam ediyor, varacağımız yani aracımızı stop edeceğimiz yere varana kadar bu üfleme dışarıdan gelen normal havayı içeriye vermeye başlıyor ve boruların içinde kalan hava nem yaparak kötü kokuya sebebiyet vermiyor... Veya; aracı stop etmeden klimayı kapatarak üflemeye devam ettiriyoruz ve 1 dakika kadar araç çalışmaya devam ediyor, normal hava sıcaklığını üflemeye başladığında da kapatıyoruz...
Çözüm bu kadar basit...