Arabayı hiç hareket ettirmediğin için mi abi...
Ayrıca; ilk kasa 3 lerde böyle bir uyarı yok, geçenlerde 20 ye düşmüş haberim yok...
Ayrıca; ilk kasa 3 lerde böyle bir uyarı yok, geçenlerde 20 ye düşmüş haberim yok...
Sadece bir lastikteki basınç düşüşü de 4 lastikteki eşit düşüş de sürüş güvenliğini tehdit eder.
Benim aracın fabrika verisi her lastik 36 psi. Ben bu değerde tutmak için her ay kontrol edip, gerekirse ekliyorum. Geçenlerde hava birden soğuyunca tüm lastiklerimi ölçtüm 32 psi! Ama sistem uyarı vermedi, neden?
Arabayı hiç hareket ettirmediğin için mi abi...
Çünkü sistemin tehlikeli olarak adlandıracağı psi değerine henüz düşmemişti, ya da tekerin dönme hızının düştüğünü algılayabilecek boyutta bir düşüş değildir 4 psi değeri.
Dördü de aynı hızda döndüğünü sanıyoruz ama öyle olmayabilir, basıncı azalan lastiğin dönme hızı farklılık gösterir, yaklaştım mı?Sistemde basınç ölçme donanımı yok, yani psi düşüşlerini anlayamaz.
Tekerin dönme hızının düştüğünü nasıl anlayacak? 4'ü de aynı hızda dönüyor...
Dördü de aynı hızda döndüğünü sanıyoruz ama öyle olmayabilir, basıncı azalan lastiğin dönme hızı farklılık gösterir, yaklaştım mı?
Bu sistem maalesef sadece resetlendikten sonra lastik basınçlarından bir veya birkaçında düşme olursa algılıyor. Tam anlamıyla bir ölçme yok. Mustafa abinin verdiği örnekte sistemdeki açık maalesef Aynı anda tüm lastikler inerse ki kışın gayet mümkün sistem bunu anlayamıyor.
Hatta tüm havaları 20'ye indirip sistemi resetleyin araç mutlu mesut gider, kardeş napıyosun araç havaları 20 diyecek kapasitesi yok maalesef
Bu aradı araç gelmeden geçen hafta lastik siparişi verdik, araç geldi lastik gelmedi Falken kalmamış stoklarda nasıl bir talep olduysa artık. Neyse bugün yollayacaklarmış bakalım.
[member=97]ktaskan[/member] Kerim öyle bir reklam kampanyası yaparsa talep patlamasının olması gayet normal...
Bu aradı araç gelmeden geçen hafta lastik siparişi verdik, araç geldi lastik gelmedi Falken kalmamış stoklarda nasıl bir talep olduysa artık. Neyse bugün yollayacaklarmış bakalım.
Geçmiş.olsun, dikkat et, malum durumumuz ortada bu aralarAbi sadece forumda değilki dışarıda bile öyle bir duyurmuşumki işyerinden farklı araçları olanlar bile almış..hatta onuda geçtim onlarda kendi etrafına ballandırmışlar Ama işin gerçeği 1 haftadır kullanıyorum memnunum..sürüş keyfinde hiçbir degisiklik yok sadece yakıt 0.3-0.4 lt arasi arttı onuda normal karşılıyorum..kar kış daha gelmedi ama bugün sabah dalginliktan bir kaza atlattim yaptığım frene göre durma mesafesi ve tepkisi çok iyiydi..ben verdiğim paraya degdigini düşünüyorum..
Bu arada sana ilginç bir şey söyleyeyim. Bizim CX-5'e aldığımız Falken'ler made in japan.
Ama diğer aracıma aldığım Bridgestone Blizzak LM32 kış lastikleri made in Poland!
Merhabalar;
Uzun zamandır sizleri takip ediyordum ve özellikle "mtutun" beyin analizlerinden epey etkilendim. 1 aydır suv araç için Rav4,Crv derken CX-5'te karar kıldık. Hayırlısı ise aracımız Aralık ayının başında gelecek. Bu arada kış lastiklerine bakıyordum ama 225/55/19 ebatlarda bilindik markaların üretimi yok. Araştırmama göre "Marshal ve Toyo" da bu ebatlar var. Performansları hakkında hiç bilgim yok. Zaten aracın üstündeki lastiklerde yazlık Toyo (225/55/19) lastikler olacak. Bilindik markalarda 19 inch için lastik taban genişliği genelde 255, bu durumun da hem yakıtı artırmasından hem de kar üzerinde birim alana düşen ağırlığın azalmasından dolayı (geniş tabanlıda) performans kaybından endişeliyim açıkcası. Araçlarında kış lastiği kullanan değerli yorumcuların tercübelerini ve tavsiyelerini rica ediyorum. Saygılarımla...
Merhabalar;
Uzun zamandır sizleri takip ediyordum ve özellikle "mtutun" beyin analizlerinden epey etkilendim. 1 aydır suv araç için Rav4,Crv derken CX-5'te karar kıldık. Hayırlısı ise aracımız Aralık ayının başında gelecek. Bu arada kış lastiklerine bakıyordum ama 225/55/19 ebatlarda bilindik markaların üretimi yok. Araştırmama göre "Marshal ve Toyo" da bu ebatlar var. Performansları hakkında hiç bilgim yok. Zaten aracın üstündeki lastiklerde yazlık Toyo (225/55/19) lastikler olacak. Bilindik markalarda 19 inch için lastik taban genişliği genelde 255, bu durumun da hem yakıtı artırmasından hem de kar üzerinde birim alana düşen ağırlığın azalmasından dolayı (geniş tabanlıda) performans kaybından endişeliyim açıkcası. Araçlarında kış lastiği kullanan değerli yorumcuların tercübelerini ve tavsiyelerini rica ediyorum. Saygılarımla...
Aracınız hayırlı uğurlu olsun, Kerim gereken açıklamayı yapmış lastik konusunda, kolay gelsin.Merhabalar;
Merhabalar;