Kia ile Hyundai arasındaki ilşki Samsung ve Lg arasındaki ilşkiyle aynı.Lg daha kaliteli olmasına rağmen bir Samsung kadar satamıyor.Bizim millet ucuz malı seviyor ve bir kere ucuz aldığı malın hep ucuz olduğunu düşünerek farklı markaya yönelmiyorÖyle ama Hakan, Hyundai a Türkiye de ekmek yediren Accent modelidir yıllarca. Alman ortaklığıyla son yıllarda tasarım çizgilerini değiştirip biraz daha tipi düzeltmeye başladılar (Elentra, İ30 gibi). Benim gözümde Kia her daim Hyundai den bir adım öndedir.
Bak bu güzel bir analiz, bir kere ucuz sat ondan sonra döşe babam döşeBizim millet ucuz malı seviyor ve bir kere ucuz aldığı malın hep ucuz olduğunu düşünerek farklı markaya yönelmiyor
Bir örnekleme yapayım.Bak bu güzel bir analiz, bir kere ucuz sat ondan sonra döşe babam döşe
Buda kapak olmuş aynen durum böyleBazı markalar araba üretirken HP politikası uyguluyorlar, HP den yazıcı aldım 130 tl iki tane kartuşu değişeyim dedim 12o tl, dolum yapılınca da ya makine tanımıyor ya ikinci de ağzı bozuluyor, dolayısıyla ya makineyi çöpe atacaksın ya da düzenli olarak sıfır kartuş almaya devam edeceksin.
Citroen - Peugeot gibi meselaSadece Türkiye'de değil, tüm Dünya'da Hyundai Kia'dan fazla satar.
Esas patron Hyundai, Kia'yı daha üst seviye ve daha geleceği yansıtan tasarımlarla sunuyor. Aynen PSA'nın Citroen'i konumlandırdığı gibi.
Hyundai markası adı altında Toyota, Kia adı altında ise Mazda olmak hedefleri var gibi düşünün...