Insallah abi teşbihte hata olmaz demisler
Hata yok, güzellik var...
Insallah abi teşbihte hata olmaz demisler
geçmiş olsun hocam.Son durumda ariza ışığı söndü titreme filan kalmadi bariz bir fark gordum.Yaklasik 3 yilda 4 kere bakima götürdüm guzuyu 4 farkli ustaya(!). Bir tanesi bile şurada da hava akışmetre diye küçük bir parça var ona da bir bakalim, demedi. Hatta en sonuncusu titremeyi aks boşluğuna bagladi durduk yere masraf çıkaracaktı. Bu kadar kolay bakımı olan ve önemi olan bir parcayı dikkate almayan ustaciklara soyleyecek çok şey var da neyse ...
Ben bu amatör kafamla sorunun kaynağı için hangi ihtimaller varsa en kolay ve ucuz olanından başlanacağını bilirken, bu işten para kazananların basit ve pratik çözümü neden bilemezler anlamam.
Geçmiş olsun hocam.
bilirler ama basit olduğu için yapmak istemezler. basit iş = az para
Değerli Mazda kullanıcı arkadaşlarım merhabalar,
2010 model hb mazda 3 benzinli, otomatik araç da yaklaşık 1 aydır motor arza lambası yandı. ilk önce sanayide arza tesbiti için gitmiş olduğum arkadaşım yakıttan olduğunu söyledi ve arzayı sildi. Daha sonra ertesi gün tekrar yandı ve bu sefer oksijen sensörü olduğunu söyledi. Bu sefer farklı bi ustaya götürüm bilgisayarlı arza tespitinde vuruntu sensörü denildi ve yenisi ile değiştirdim ve ertesi gün yine motor ikaz lambası yaktı. Enson bursa İnallar servisine götürdüğümde aşağıdakilerden kaynaklı olabileceğini söylediler ve beni uğurladılar,
1- Bujilerden olabiir denildi, bujileri arza ikaz lambasından önce takıldı ve bosch marka iridyum ile değiştiridim
2- Vuruntu ve oksijen sensörlerinde sıkıntı yok denildi
3- Hanım ışıkları açık bıraktığı için akü bitmişti, takviye yapmıştım (3 yıllık akü), servis akü akımında sorun olabilir dedi ( bugün yeni akü takacam)
4- Bunların dışında ise aracın motorunu sökecez dedi servis
Yardımlarınız bekliyorum, daha ne yapabilirim
Syg,
Halil Aslan
Arıza tespit cihazı bu kadar ihtimal sunmuyordur herhalde... Çıkan arıza kodu söylenen ihtimalleri kapsıyor olamaz bence. Yoksa birden fazla arıza kodu mu düşüyor??
Işık yanıyor diye motor mu sökülür, araç arıza ışığını yakmanın dışında herhangi bir arıza belirtisi vermiyor mu size?
Işık yanıyor diye motor mu sökülür, araç arıza ışığını yakmanın dışında herhangi bir arıza belirtisi vermiyor mu size?
Lpg var mı? Arıza kodlarını not aldınız mı?
Eğer lpg yoksa, Japon araçlar buji seçer derler, orjinal buji kullanmanızı tavsiye ederim. Ama bosch iridyum yüzünden arıza lambası yakan bir mazda da hiç görmedim, duymadım.
Arıza kodunu bilmeden bizim de bir şey söylememiz pek mümkün değil.
Benzin almadan önce benzin yakıt katkısı ekleyip depoyu fulletin. Ardından 20-30 dakika üst devirlerde imkan varsa yüksek hızlarda kullanın bir de.
Dogru diyorsunuz kemal beyArıza ışığı insanı verem ediyor “Haydi motoru açıp bakalım” diyenin de motoru açınca sorunu çözeceğini sanmıyorum. Bariz bir olumsuzluk hissetmeden lamba yanıyor diye büyük hamlelere kalkışmak abartılı geliyor bana.
O hamlelerin sonuncusu olarak abi ben hata kodunu sileyim sen sat kurtula, kadar. gider.