sedat-dmrcn
Katılımcı
rampa çok dik ve uzundu bu 1,aracta 250 kg rahat yük vardı 2,ve 3 bin devirde girip 1800 devirde anca çıkmıştım sanki,sizin gibi 40-50 km hızla değil 80 km hız civarı tamamlmştımHızınız kaça düşmüştü o zaman?
rampa çok dik ve uzundu bu 1,aracta 250 kg rahat yük vardı 2,ve 3 bin devirde girip 1800 devirde anca çıkmıştım sanki,sizin gibi 40-50 km hızla değil 80 km hız civarı tamamlmştımHızınız kaça düşmüştü o zaman?
Peki bu zorlanma esnasında genleşme kabına su göndermesi normalmi?yarıdan fazla doldurmuştu genleşme kabını stop ettikten 15 dak sonra radyatör geri çekti suyu..
Hayır ManuelAnladım benim bahsettim rampa çok dik deil ama biraz uzun.sanırım veli beyin de dediği gibi gazım kısık olduğu için hızımda çok düşüyor ve bir miktar hararetin yükselmesine sebebiyet veriyor.ondan sonraki yollarda yine okadar uzun olmasada rampalarla karşılaştım ama hızımı kaptırabildiğim için 90 nın altına çok düşmüyor ve 3000 bin devirde devam edebiliyorum ve hararette oynama olmuyor çok şükür.
Bu arada sizin araçta otomatik mi?
Termostat, Devirdaim, Radyatör görevini yapmıyor olabilir, soğutma suyu eksik olabilir. İlk aklıma gelenler.Arkadaşlar konu biraz eski ama bende arabada 3 kişi ile yolculuk ederken bu havalarda olmasına şaşırdım.hafif ama uzun bir rampa çıkarken yolu yarıladım hararetim 90 geçti..nedendir sizce bilgi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Termostatın görevi suyun motor radyatörüne gitmesini engellemek. Belli bir ısıya çıkınca termostat açılır ve su motor radyatörüne gider. Eğer açılmaz ise ya da tam açılmazsa motorda ısınan su soğumak için radyatöre gidemez. Lpgye, kalorifer peteğine, devirdaime gider.Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar su eksiltmiyor benzinde denemedim deneyecek olursam lpg mikserini çıkartmama gerek var mı? sıkıntı Termostat da olsak kaloriferde de sorun olmaz mıydı sizce?
Benzinde denemek icin lpg mikserini cikartmana gerek yok. Araci benzine alip devam edin..sonuca gore konusmak daha saglikli olurCevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar su eksiltmiyor benzinde denemedim deneyecek olursam lpg mikserini çıkartmama gerek var mı? sıkıntı Termostat da olsak kaloriferde de sorun olmaz mıydı sizce?