- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Bu mesajım çok net ve halen geçerli benim için, İlhan. Mercedes'in üzerine konuşulacak bir marka olmadığını veya mühendisliğe sahip olmadığını söylemek haksızlık olur zaten. Aslında Almanya içindeki Japonlar gibiler. Yeni teknolojileri oturmadan kullanmayan, bu sebeple hata oranı muadillerine göre düşük, sorunsuzluğu muadillerine göre yüksek, teknolojileri ortak üretim yapan firmalardan almak yerine, bir miktar gecikmek veya geride kalmak pahasına kendisi üreten (1.5 ve 1.6 dci motorlar hariç) bir şahsına münhasır bir firma.
Hakkında olumlu ve olumsuz o kadar çok konuşacağım şey var ki! Bir şey iyi olmasa bile, kendilerinin dizaynı olduğundan dolayı ısrarla devam eden, sektörde MB standardı yaratmaya çalışan bir firma.
Reklamın kötüsü olmaz derler ya, hakkında olumlu ve olumsuz konuşmanın da bir kötülüğü olmaz. Hatırlarsan CX-5'i de sadece iyi yönleriyle değil, olumsuz yönleriyle de konuştum bugüne kadar. Hakeza Subaru, hakkında çok fazla konuşabildiğim ama bunların bir kısmı olumsuz olan şeyler.
Ama şunu söylüyorsan eğer, Mercedes hakkında Mazda ve Subaru kadar anlatabilir misin? Muhtemelen evet derim.
Mesela Mazda Skyactiv Drive şanzımanını öve öve bitiremedim ve halen de öyle benim için. Ama 7G-Tronic ile ilgili söylenecek birkaç fazla şey var doğrusu. İleride yavaş yavaş anlatırım...
Hiç değilse benim aracım motoru Mercedes, şanzımanı Mercedes. Premium sınıfta araç alıp, motor Peugeot, şanzıman ZF, arkadaşların dediği gibi Hibrit bir otomobil değil!
Hakkında olumlu ve olumsuz o kadar çok konuşacağım şey var ki! Bir şey iyi olmasa bile, kendilerinin dizaynı olduğundan dolayı ısrarla devam eden, sektörde MB standardı yaratmaya çalışan bir firma.
Reklamın kötüsü olmaz derler ya, hakkında olumlu ve olumsuz konuşmanın da bir kötülüğü olmaz. Hatırlarsan CX-5'i de sadece iyi yönleriyle değil, olumsuz yönleriyle de konuştum bugüne kadar. Hakeza Subaru, hakkında çok fazla konuşabildiğim ama bunların bir kısmı olumsuz olan şeyler.
Ama şunu söylüyorsan eğer, Mercedes hakkında Mazda ve Subaru kadar anlatabilir misin? Muhtemelen evet derim.
Mesela Mazda Skyactiv Drive şanzımanını öve öve bitiremedim ve halen de öyle benim için. Ama 7G-Tronic ile ilgili söylenecek birkaç fazla şey var doğrusu. İleride yavaş yavaş anlatırım...
Hiç değilse benim aracım motoru Mercedes, şanzımanı Mercedes. Premium sınıfta araç alıp, motor Peugeot, şanzıman ZF, arkadaşların dediği gibi Hibrit bir otomobil değil!
İlhan' Alıntı:Mustafa abi, Mercedes aldığını ilk forumdonanımhaber'den öğrendim. İlkin senin o şakalarından birisi sandım. Ama detayına indikçe doğruluğunu öğrendim.
İlk içimden geçirdiğim düşünce. Yahu Mustafa abi kendini yaşlı hissetmeye mi başladı yoksa.
Senin geçmişteki mesajlarından. Aklımda yer eden bir mesajını alıntılıyorum buraya.
"Ben sadece Mazda'ya değil, hiçbir markaya hayranlık ya da bağlılık duymuyorum. Bu sebeple son 12 yılda 6 değişik marka otomobiller kullandım. Bir sonraki otomobilimin Mazda olması için, Mazda'nın kitleden ayrı karakterini koruması, mühendis firması olmaya devam etmesi, benim anlamak ve öğrenmek için çaba sarfedeceğim teknolojiler geliştirmesi, kısaca üzerine konuşup, anlatacağım otomobiller üretmeye devam etmesi gerekir.
Hiç Passat veya Corolla sahibi olmamış olmam, VW ya da Toyota'yı sevmememle değil, üzerlerine konuşamamamla ilgili...
Mazda logosu veya CX5'in güzel ya da çirkin olması benim için birşey ifade etmiyor. CX5'i bana uzun zamandır takip ettiğim Skyactiv'den başka hiçbirşey aldıramazdı... "
Özkan ve sen, benimde gerekçe olarak sunabileceğim şeyleri sunmuşsunuz. Lakin bahsi geçen otomobil RX-8 olunca, halen inanmakta ve anlamakta zorluk çekiyorum. Ne bileyim bir Cx-5'ten vazgeçseydin bu kadar şaşırmaz ve yadırgamazdım.