Normalde yılda 1,7 - 2 milyon arası satıyordu diye hatırlıyorum.8 ayda 930 bin araç mi satmışlar, şaşırdım..
Normalde yılda 1,7 - 2 milyon arası satıyordu diye hatırlıyorum.8 ayda 930 bin araç mi satmışlar, şaşırdım..
Vay be , senede kaç arac üretiliyor acaba, butik marka Mazda 1.5 milyon satiyorsa, bu kadar aracı kim alıyor çıksın ortayaNormalde yılda 1,7 - 2 milyon arası satıyordu diye hatırlıyorum.
Normalde (pandemi öncesi) Toyota Ford Fosurgen toplamda 30 milyona yakın araç satıyordu...Vay be , senede kaç arac üretiliyor acaba, butik marka Mazda 1.5 milyon satiyorsa, bu kadar aracı kim alıyor çıksın ortaya
Özetle, Japon'dan şaşma, şaşacak olursan da, Alman'dan gayrısına bakma...Objektif değerlendirme ve derinlemesine test yapmasıyla ünlü Consumer Reports (CR)'un bu yılki değerlendirmesine göre en iyi 5 otomobil üreticisi sıralaması şöyle;
Mazda
BMW
Subaru
Porsche
Honda
En kötü 5 ise sırasıyla;
Alfa Romeo
Land Rover
Mitsubishi
Jeep
Lincoln
Kaynak: Which Car Brands Make the Best Vehicles?
Kesinlikle cok doğru abiÖzetle, Japon'dan şaşma, şaşacak olursan da, Alman'dan gayrısına bakma...
Mitsubishi şaşırttı Honda ile birlikte en güvendiğim japon markasıydı.
Donanım ve maliyeti sanırım vergi diliminde yüzde 50'likten yüzde 80'e çıkarmış fiyatı, emsal modellerde de aynı durumlar söz konusu, aynı araç alt donanım 210 civarı iken full donanım vergi dilimini atladığı için 300 civarı oluyor..Sorun ülkemizin vergi politikasında, otomobillerde değil.Mazda 2 ülkeye giriş yapmış. Gören oto satmış bir tane.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fiyat aşırı yüksek gibi.
Ekli dosyayı görüntüle 56211Ekli dosyayı görüntüle 56212
Türkçe mealiGeçen ay Mazda Avrupa'ya mesaj atmıştım. Mazda'nın daha çok modelini Türkiye'de görmeyi beklerken var olanlar bile artık gelmiyor.. Bu konuda bir planlama var mıdır diye sormuştum.. Az önce cevap yazmış;
Hi Bülent, yes, Mazda is represented with a limited model selection in Turkey. Unfortunately at the moment, we cannot tell if there are plans to widen up the range. For any news, please have a look on the regional website: Şık, gelişmiş ve ödüllü otomobillerimizi keşfedin | Mazda Turkey
Yanı üstü kapalı umut yok demiş TR için..