LPG li aracım hiç olmadı, hiç te niyetim yok, Allah gaza getirmesin ;D
Konyadaki servisi aradım lpg bitmeden al,arıza ışığı yanmıyorsa bu şekilde binebilirsin dedi.Ama her seferinde onu takip etmek istemem.Konyaya yolum düşerse bi uğrarım servise...ali_semet' Alıntı:pardon tekrar tekrar yazıyorum ama taksit taksit aklıma geliyor,aracın kutup başlarını söküp bir süre bekleyin bazen hata kodunu silebiliyor bu şekilde. ışığın yanması sizi rahatsız ediyorsa ama mutlaka bi lpg servisine gitmeniz gerekiyor bence mazallah büyük arızalar çıkabiliyor sonrasında.bir parçanın arızalı olması diğerlerini de bozabilir.
Ben bunu lpgciye temizleteyim,videoya baktım,yetenekli değilim,daha kötüye gitmesin durum.Teşekkürler...hocam maf sensörü arızası dedilerse söküp kendin rahatlıkla temizleyebilirsin.ama dikkatli ol içinde iğne gibi bişey var o kırılmasın.
bu videoyu izle istersen
http://www.yandex.com.tr/video/search?text=maf%20sensörü&path=wizard&fiw=0.0004138&filmId=-5BWP73fUXI&fiw=0.0004138
Veli abi lpgyi 10 litre alsam yetermi?Motto isimli lpg katkısı var hocam, depo boşa yakınken lpg dolum ağzından koydurursan ve üzerine az biraz lpg alıp devam edersen sistemdeki pislik ve tortuları açıyor... Bu ve benzeri sıkıntıları aşmanıza yardımcı oluyor...
Tecrübeyle sabit...
Lpg kalitesinden de bu hatayı verebiliyor, oksijen sensöründen de aynı hatayı verebiliyor, enjektörlerin işemesi diye tabir edilen olaydan dolayı da yapabiliyor...
Veli abi lpgyi 10 litre alsam yetermi?
Eyvallah abi...Litrenin önemi yok, motto bastıktan sonra borularda kalan lpg'yi tanka aktarmak için o ilave lpg, depo yarının altına düştüğünde (motto'nun tanka basıncının yetmesi için) veya çeyrek depo lpg kaldığında motto'yu bas ve az lpg al yeterli...
Bir çok insan, depo doluyken o katkıyı basmak istiyor, tankın basıncı buna izin vermediği için ürün bir işe yaramadı diyerek olumsuz düşünüyor...
abi bahsettiğin katkı bu mudur?Motto isimli lpg katkısı var hocam, depo boşa yakınken lpg dolum ağzından koydurursan ve üzerine az biraz lpg alıp devam edersen sistemdeki pislik ve tortuları açıyor... Bu ve benzeri sıkıntıları aşmanıza yardımcı oluyor...
Tecrübeyle sabit...
Lpg kalitesinden de bu hatayı verebiliyor, oksijen sensöründen de aynı hatayı verebiliyor, enjektörlerin işemesi diye tabir edilen olaydan dolayı da yapabiliyor...
hangi istasyonlarda var acaba?Hayır o değil, benim bahsettiğim katkı, lpg tankına konuluyor...
http://kolayurl.com/y5d
http://kolayurl.com/y5e
Her istasyonda olmuyor ama işi bilen istasyonlarda var... Hatta bu tarz katkıyı BRC kendi ürünü olanından koyuyor ama fiyatı tam bir oturtma...
Çok soğuklarda hava -10 dereceleri gördüğünde aracım benzinden lpg ye geçtiğinde hafif bir titreme hissettim, benzine alıp tekrar lpg ye geçtiğimde sorun kalmadı ama ben yine de otogaz istasyonuna giderek koydurdum, şimdiye kadar zararını görmedim...
Püf noktası ise; lpg tankı çeyreğin altındayken koyduracaksın ve üzerine az miktarda yakıt alacaksın... Bunu beceremeyenler olumsuz yorum belirtmiş...
hangi istasyonlarda var acaba?
onlara koydurmak daha sağlıklı olur gibi, kendi başıma koymaya çalışmayım