kısalar h11, uzunlar hb3 marka nighteye, fiyata satıcıya göre değişiklik gösterebilir. takriben şöyle h11:45-55 dolar hb3:55-65 dolar arasıdır.Marka , model ve fiyat bilgisinide paylasabilirmisin?
Güle güle kullanın fan sesi aracın motor sesinden az olacağı için zaten duyulmaz. İleride toz topraktan bozulursa o zaman başka tabi.4000lümen 6000kelvin niken h11 ledler geldi ve taktım. uzunlar için de sipariş verme kararı aldım
Ekli dosyayı görüntüle 29083
Ekli dosyayı görüntüle 29085
Ben Aliexpresten 8 ay önce kısalar için aldım ( 6000k- 3500lm ) daha önce xenon kullanıyordum. Deneme amaçlı uygun fiyatlı olanından 21 dolara almıştım. Xenondan pek farkı yok. En azından montajı çok kolay. Aydınlatmasına gelince odaklanma ve çizgi makul düzeyde.
Link: Tahmini Teslimat Zamanı
Yağmurda karda bir halojen kadar etkili değil tabiki fakat böyle ortamlarda hepsinin performansı çok düşüyor. Muayenede halojen taktığımda gece göremiyordum, ledlerle artan aydınlatma gücü çok etkili oluyor.Sislere led takıldı. Çifti 150 TL.
Aksesuarcı farlara da takalım diyor. Daha önce xenon vardı, görüş kaybı çoktu, önümü göremiyordum. Muayene bahanesiyle söktüm, normal ampuller geri takıldı.
Led ampuller ile görüş kaybı yaşar mıyım?
@MutluTEKİR
Taktırmayım mı şimdi? Ne dersin?
Ben halojenle önümü dahi göremiyorum, ıslak zeminde hepsi zaten kötü. Bari kuru zeminde güzel performans versin diye kullanıyorum.
Alla alla. Orjinal far ampülleri ile gayet iyi görüntü var aslında. Ben sadece sarı ışık sevmiyorum, o nedenle led e sıcak bakıyorum.
Eğer arkası kapaklı farsa maceraya gerek yok derim. Xenon takın o durumda forza 4300k. öteki türlü led soğuyamayacak, ömründen yiyebilir.
Valla hocam halojende yağmurda zonguldak ereğli arasını kör olarak gittiğimi bilirim, xenona geçince rahatlamıştım. Kelvin kadar ışık yoğunluğu da önemli bence.Yağışlı havalarda xenon ve ledlerin performansı düşük oluyor. Bunun sebebi de ışığın kelvin değeri ile ilgilidir. Yağışlı havalarda 4300k ve altı değerde olanlarla normal görüşü sağlayabilirsiniz. Xenon ve ledler yaygın olarak 6000k ve üzeri olan beyaz renk kullanılmaktadır. Daha önce 4300k xenon kullanmıştım. Sarı renk sevmediğim için şu anda 6000k led kullanıyorum.
Zonguldak - Ereğli arasındaki o yol için xenon da yetmez. Off-road araçlarındaki tavan üstüne montajlanan 4'lü farlardan lazım.Valla hocam halojende yağmurda zonguldak ereğli arasını kör olarak gittiğimi bilirim, xenona geçince rahatlamıştım. Kelvin kadar ışık yoğunluğu da önemli bence.