Valla övgüleriniz için teşekkür ederim ama ben idarelik anlayan biriyim. Ben motordan anlarım. Sıradan kazaları anlamam, boyadan iyi anlamam, Kaba macundan anlarım. Yürüyene bakarım bir de Mazda nın görsel olarak her yerini bildiğim için değişik birşey yada eksiklik varsa onu anlarım.
Bana danışarak anca eski model araba alınır. Yeni model olunca daha ince bakılması lazım onu ben yapamam ki.
Ben şu anda araba bulmuş olsam yapacalarım şular:
1- İlk olarak iç döşemesi bebek olcak ona bakarım
2- Değişen var mı ona bakarım. Ama vidalı parçalar (ön çamurluklar, kaputlar, kapılar, tamponlar) değiştiyse, ustaca takıldıysa ve diğer yerlerinde asar yoksa anlamam ve önemsemem. Vidasız(puntalı) parçalar( arka çamurluklar, tavan, kapı saçları, ön panel, marşpiyerler) değişmişse anlarım ve önemserim.
3- Direkler, ön şaseler, taban, arka koltuğun bagajla birleştiği yerdeki şasiye dikkatlice bakarım.
4- Motora bakrım
5- İç ve dış elektrik elektronik parçaların çalışmasına bakarım.
6- Bunlara baktıktan sonra fiyatı araca göre alınır kıvamda ise ruhsata bakarım incelerim sıkıntı yoksa yol testi ve arkasında noter.
Ekspert firmaları çok daha detaylı bakıyordur ama benım aldığım modeldeki araçlar benim yüzeysel bakmamın üstünü haketmiyor.