MutluTEKİR
Aktif
paslar ve tırnak giren çizikler için, önce zımparalama ardından 1-2 kat ince fırçayla rötuş boyası, ardından yine zımpara, pasta, akrilik vernik uygulasak görünüşü iyileştirir mi?
Buradaki sıkıntı şu boya opak olsa dediğiniz gibi yapılır çizik belli bile olmaz. Metalik boyalarda vernik katmanı olduğu için işler değişiyor. Boyayı koduna göre alsak bile tabanca ile püskürtülmediği için ton farkı oluyor. Sonradan uygulanan vernik sırıtıyor çizgileri belli oluyor.paslar ve tırnak giren çizikler için, önce zımparalama ardından 1-2 kat ince fırçayla rötuş boyası, ardından yine zımpara, pasta, akrilik vernik uygulasak görünüşü iyileştirir mi?
Buradaki sıkıntı şu boya opak olsa dediğiniz gibi yapılır çizik belli bile olmaz. Metalik boyalarda vernik katmanı olduğu için işler değişiyor. Boyayı koduna göre alsak bile tabanca ile püskürtülmediği için ton farkı oluyor. Sonradan uygulanan vernik sırıtıyor çizgileri belli oluyor.
Ben gelecek olan kaleme ton farkını özel ayarlayacağım boyayı koyup öncelikle rötuş yapağım bir iki gun sonra çizik kalemi ile üstünden geçeceğim sonucu yazarım.Anladım ne yapabiliriz ki? Çok küçük noktalar. Gidip de o kadar küçük yerler için büyük bi alanı boyatmak istemiyorum
Sabah işe gitmek için arabanın yanına gittiğimde acı süprizle karşılaştım.Gece benim ve yengemin arabasının iki tarafınıda arka kapıdan başlayıp ön kapının sonuna kadar çizmişler.Çiziğin bazı yerleri o kadar derin ki metal rengini görebiliyorum.Toyota özel servisinde parça başına 300 tl dediler ama müdür arkadaşım olduğu için şimdilik 150 tl ye kadar indirdim parça başı fiyatını.4 kapıyı 500 e boyatırım heralde pazarlıkla.Şimdilik maddi durum olmadığı için boya koduna uygun boya alıp zımpara ,boya,cila yapmayı düşünüyorum.
Sabah işe gitmek için arabanın yanına gittiğimde acı süprizle karşılaştım.Gece benim ve yengemin arabasının iki tarafınıda arka kapıdan başlayıp ön kapının sonuna kadar çizmişler.Çiziğin bazı yerleri o kadar derin ki metal rengini görebiliyorum.Toyota özel servisinde parça başına 300 tl dediler ama müdür arkadaşım olduğu için şimdilik 150 tl ye kadar indirdim parça başı fiyatını.4 kapıyı 500 e boyatırım heralde pazarlıkla.Şimdilik maddi durum olmadığı için boya koduna uygun boya alıp zımpara ,boya,cila yapmayı düşünüyorum.
İnşallah bu yaptığın işlem opakta olduğu gibi metaliktede işe yarar , merakla bekliyorumGidip kaputu boyatabilirdim en kolay yoldan, alışılmışa meydan okuyacağız ya deneme yanılma araştırma yoluyla bakalım nasıl bir sonuç çıkacak herkesi bilgilendirmek adına uğraşıyorum.