Ben de az önce Şile'den geldim, aynı düşünüyorum. Bu aracın verdiği sürüş keyfini, direksiyon keyfini inanın başka bir araç veremez!
X-trail geçen yıl test etmiştim, bu zevki alamadım gerçekten. CX-5'in son derece sportif, zevk veren bir direksiyounu var. Bir işiniz olmasa bile bir yere gitmek istiyorsunuz, sırf aracı kullanmak için! Gerçi hayatımda çok fazla aracım olmadı kıyaslamak için, ama bir çok aracı kullandım, ama inanaın insanı bu kadar mutlu eden başka bir araç kullanmadım! Mercedes, Subaru Legacy, Renault, Qashqai, Citroen, Audi6, çok az da BMW 5.20 Dizel kullandım, hiç biri bu zevki vermedi.
Sedece Yeni Subaru Forester'ı merak ediyorum test sürüşü yapacağım bir de yeni Mondeo'yu.
Şile yolunda biraz da şehir içi(giderken Kartal-Sultanbeyli istikametinden gittim, gelirken çekmeköy- Ümraniye)biraz dur kalk. Çok az da off road sayılabilecek tozlu topraklı yolda kullandım. 7.8lt tüketti, 160 km. Tüketim malesef fabrika verilerini hiç bir zaman tutmuyor hatta yaklaşmıyor. Ama rakiplerine göre tüketimi iyi.
Ekleme yapma ihtiyacı duydum şile yolunda 3-4 kez şu gazı dipleyip roketleme olayını da test ettim, gelirken de bir müddet sabit gazı kullanarak geldim. gelirken biraz trafik oldu. Tüketim için bunları da hesaba katmak lazım, o zaman tüketim fena değil denebilir.
Ayrıca aklınızda olsun roketleme olayında daha önce tartışmıştık, araçta ilk defa farkına vardım, gazı dipleyince altta tıklama yeri var. Tıklayıp vites küçültüp hızlanıyor. Her ne kadar ceviz kırar gibi sert olmasa da, fındık kırar gibi daha yumuşak yapıyor bunu
Az önce arabamla yazlıktan geldim, samimi söylüyorum yolda aklıma ne vergisi, ne yakıtı, ne ikinci eli geldi. Her kilometrede tek aklıma gelen iyiki bu arabaya bu kadar para verip almışım bu sürüş keyfi ve bu kaliteye verdiğim para helal olsun. Arabam ben onu her kullandığımda bana bu keyfi verebiliyorsa diğer olumsuzluklar umurumda bile değil.
: