Merhaba, aracım 1992 model 323F BG 1.6 karbüratörlü model. LPG sistemi de var. 1 yıla yakın süre önce full motor rektefiye yaptırmıştım. Komple kapak çıkma kapak ile değişti, tüm contalar değişti, sübap lastikleri değişti, gömlekler değişti. Her gün gece benzinde bırakır, sabah ilk marşı benzinle yaparım. Yağ bakımlarını 4000-5000 km yi geçirmeden yapar, hep antifiriz ile binerim. Dün sabah ilk marşta araba tekleme yapınca hemen 200 metre sonra kenara çektim ve suyuna baktığımda yarım litre eksildiğini gördüm ve tamamladım. Sonra tekleme düzeldi ama hemen ustamın yanına gittim. Radyatörden şüphelendiğimi söyledim ama baktığında gözle görünür bir kaçak yoktu ve takip etmemi söyledi. Bugün sabah da yine hiç çalıştırmadan suyuna baktığımda yine yarım litre hatta biraz daha fazla eksik vardı ve tamamlayıp işe gitmek için çalıştırdığımda motor ısınana kadar tekleyerek, gaz yemeyerek çalıştı. Hem benzinde hem de lpg'de aynısını yaptı. Bu sırada da egzozdan soğuktan buhar atması mı yoksa daha mı fazla tam ayırt edemediğm beyaz duman vardı. Yağı tertemiz ve eksilme yok. Yedek su deposunda fokurdama ya da fazla bir tahliye de yok. İşin ilginç yanı motor normal ısınma sıcaklığına geldiğinde tüm tekleme ve duman kesiliyor. Ustamı aradığımda contanın yanmış olduğunu ve bujilerin ıslandığından tekleme yaptığını, silindirdeki biriken suyu egzozdan attıktan sonra rahatladığından düzeldiğini söyledi. Sizce başka bir olasılık var mı ? Motor komple yapılalı daha 15.000 km olmuştur ve hep bakımlı aracım. Dediğim gibi hararet yarımın altında sabit duruyor ve hiç yükselmiyor ve teklemeler ısınınca tamamen normale dönüyor. Forumdaki değerli ustalarımın ve daha önce başına gelen varsa fikirlerini almak isterim. Çok teşekkür ederim.