Kızımız 4 yaşına bastı. 14 kg civarı. Bende 15-36 kg oto koltuğu arayışına başladım. Daha önceden Maxi-cosi marka travel set konseptinde ana kucağı/oto koltuğu ve sonrasında Maxi-cosi marka pebble oto koltuğu kullandık. Altında family fix denen bir baza ile isofix bağlantısıyla araca bağlanıyor, koltukta bu bazaya takılıyordu. Tak çıkar kolay oluyordu. Ürün isofixli ve 5 nokta emniyet kemerliydi. Biz alırken koltuğun çocuk açısından rahatlığını düşünmüştük, kumaşının terletmemesini ve ergonomik oluşunu. Gayet memnun kaldık. Kızımız da koltuk ile çok uyumlu idi. Şehir içi hastaneden eve gelirken başlayan koltuk macerası 5 aylıkken başlayan ve halen devam eden şehirler arası seyahat deneyimi ile devam sürmekte. Ve uzun yolar dahil maşaallah hiç sıkıntı çıkarmıyor. Daha yeni 2400 km yol yaptık bir kez olsun sıkıntı çıkarmadı (Maşallah diyin ) . Koltuk bu açıdan gayet başarılı. Kimi arkadaşlarımın çocukları hiç oturmak istemiyormuş. Seyahateler bu nedenle kabusa dönüyormuş. Çocuk oto koltuğu alırken güvenlik ön planda düşünülmeli tabiki. Güvenlik konusunda maxi-cosi en iyisi değil. Önemli ve tek sıkıntımız ise kemer ayar gergisini ne kadar sıkarsak sıkalım 5 noktadan kavrayan emniyet kemerinden her iki kolunu çıkarması. Seyahat ederken dönüp bir bakmışım kollar dışarda. Sadece bacaklardan kemerli halde seyahat ediyor. Gerçekten çok tehlikeli. Neyse bu yeni baktığım grubta arabanın kendi emniyet kemeri kullanıldığı için onu çözemez herhalde.
Güvenlik konusunda en çok adını duyduğum, tavsiye edilen Alman Römer markası. Tabi her çeşit üründe olduğu gibi markanın tüm modelleri aynı özellik ve kalitede olmayabiliyor.
Bir de Mazdanın şu koltuk sırtlarında tethering olayı var o konuda bilgisi olan varsa da dinlemek isterim.
Ayrıca Mazda 3 veya 6 da arka orta koltukta isofix bağlantı yeri yok. Güvenlik açısından nasıl olur bilmiyorum ama çocuk oto koltuğu arka orta koltukta olsa arka yan koltuklara oturanlar daha rahat seyahat edebilirler diye düşünüyorum.
Şuan derin bir araştırma imkanım olmadı seçeneklerim arasındaki ilk ürün Joker mağazasında gördüğüm Römer in 15-36 kg oto koltuğu . Fiyatı 799 tl idi. Concorde, baby safe, maxi-cosi, chicco, cybex vs... markalı başka ürünler de vardı.Forumdaki arkadaşların bu konudaki tecrübe ve tavsiyelerini duymak isterim.
Güvenlik konusunda en çok adını duyduğum, tavsiye edilen Alman Römer markası. Tabi her çeşit üründe olduğu gibi markanın tüm modelleri aynı özellik ve kalitede olmayabiliyor.
Bir de Mazdanın şu koltuk sırtlarında tethering olayı var o konuda bilgisi olan varsa da dinlemek isterim.
Ayrıca Mazda 3 veya 6 da arka orta koltukta isofix bağlantı yeri yok. Güvenlik açısından nasıl olur bilmiyorum ama çocuk oto koltuğu arka orta koltukta olsa arka yan koltuklara oturanlar daha rahat seyahat edebilirler diye düşünüyorum.
Şuan derin bir araştırma imkanım olmadı seçeneklerim arasındaki ilk ürün Joker mağazasında gördüğüm Römer in 15-36 kg oto koltuğu . Fiyatı 799 tl idi. Concorde, baby safe, maxi-cosi, chicco, cybex vs... markalı başka ürünler de vardı.Forumdaki arkadaşların bu konudaki tecrübe ve tavsiyelerini duymak isterim.