Öncelikle tuş takımını tutan 4 adet vida var onları söküyoruz
Daha sonra yol bilgisayar ekranının takılı olduğu 6 adet kırmızı vidayı söküyoruz ve çerçeve çıkıyor
Cd çaların üst kapağını tek bir küçük vida tutuyor onu söktükten sonra üst kapağı kaldırıyoruz
Cd mekanızmasını sağ da ve solda 2 şer adet vida tutuyor onları söktükten sonra cd çalar mekanızmasını yukarı doğru çekiyoruz cd çalar mekanızmasi film şeridi ile bağlı onu da dikkatlı bir şekilde çıkarıyoruz cd mekanızması müzik çalardan ayrılıyor
Cd çalar mekanizmasının çıkmış hali
Biraz el becerisi ile cd leri kastırarak cd mekanizmasından çıkarıyoruz sıkışan cd ler bu şekilde çıkıyor
Sökme işleminin tam tersini yaparak topluyoruz
Bu şekilde sökmeden önce eğer mekanızma takılı kaldıysa cd çaları kablolarını sökmeden yerinden çıkarıp tornavidanın tutma sapıyla kibarca kırmadan vurursak da takılı kalan cd ler çıkabiliyor ben 1-2 tanesini bu şekilde çıkardım.
Yine de söküp takarken dikkatli olmak lazım zira cd çalar komple çalışmaz hale gelebilir.
ben zaten aux ile müzik dinliyorum ama arada cd de dinlediğim oluyor bunlara rağmen yine de çalışmıyorsa aux kablo alarak dinlemenizi tavsiye ederim iyi forumlar.
Redmi 3S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi