125 tl ye sedan mazda 3 e motorları dahil üzerinde silecek su deposunu satın aldım 1 hafta önce öncelikli olarak tamir yoluna gitmek mantıklı ama tamir olmuyorsa aman aman bulunmayan yada çokta pahalı birşey değil
Çok kötü durumda değilse sanayide kolayca plastik kaynağı yapılabilirarkadaşlar Merhaba,
konuyu tekrar gündeme getireyim. aracımın silecek su deposu delik, tamir önermişsiniz ama yer/usta tavsiye edebilir misiniz? (ayrıca internetten baktığım kadarıyla 130 lira civarı bir parça kolay da bulunuyor. (tamir için sarf edilecek malzeme + işçilik 70-80 lira tutacaksa sıfırı ile değiştirmek daha mantıklı diye düşünüyorum!)
ne dersiniz?
henüz durumuna vakıf olamadık. ama takribi 5 litre eklenen suyu 4-5 dakikada tahliye edecek boyutta (kırık çatlak veya delik).Çok kötü durumda değilse sanayide kolayca plastik kaynağı yapılabilir
Bulaşmadan olmuyor hocam biraz cesaret biraz el becerisi biraz heyecan hepsi olacakhenüz durumuna vakıf olamadık. ama takribi 5 litre eklenen suyu 4-5 dakikada tahliye edecek boyutta (kırık çatlak veya delik).
depoyu sökebileceğimi bilsem kendim plastikçi olduğum için en iyi şekilde tamir ederim. ama açıkçası eşek bilmediği otu yerse karnı/başı ağrır atasözümüze dayanarak henüz mekanik kısmında teorik tecrübem olan bu tarz bir araca bulaşmak istemiyorum. gelişmelerden haberdar ederim
Sunfix Çok parça tamir ettim bununla hiç birinde kırılma kopma vs olmadı mucize bir şey.Bu oyun hamuru gibi macunlar var. 2 ayrı renkte. birbiriyle karıştırıyorsun yoğuruyorsun sonra da istediğin yere yapıştırıyorsun ve su geçirmez çok sağlam oluyor diyorlar. Böyle bir şey olabilir. Çelik macun diye geçiyor.
2007 mazda 3 sedan aracimin cam suyu bidonu delindi parcayi bulmakta zorlandim.tamiri yapiliyor mu yoksa direk degistirmelimiyim?
Kolay bulunan bir parça ise; bence değiştir gitsin, tamirat ile uğraşmaya değmez...arkadaşlar Merhaba,
konuyu tekrar gündeme getireyim. aracımın silecek su deposu delik, tamir önermişsiniz ama yer/usta tavsiye edebilir misiniz? (ayrıca internetten baktığım kadarıyla 130 lira civarı bir parça kolay da bulunuyor. (tamir için sarf edilecek malzeme + işçilik 70-80 lira tutacaksa sıfırı ile değiştirmek daha mantıklı diye düşünüyorum!)
ne dersiniz?
O zaman da mazda ya binmenin keyfi cikmiyo alman otomobile binenler gibi sok tak ustasi olmus herkez. Bakalim deneyip gorecez hocam. Son ihtimal zaten degisir.Kolay bulunan bir parça ise; bence değiştir gitsin, tamirat ile uğraşmaya değmez...
Focuslar ile mekanik, elektrik ve motor kısmında çok fazla ortak parça var. Buda onlardan biridir büyük ihtimalleArkadaşlar Merhaba Mazda 3 -2006 Otomatik LPG aracım var
Radyatör yedek su deposunda ufak bir çatlak var belli belirsiz su damlatıyor silikon yaptım ama tutmadı sıcaktan atıyor malesef.
Parça kodu 3M5H-8K218 internete yazınca fordun parçası çıkıyor zaten üstündekide Ford ürünü bunu alsam uyum sağlar mı. Kod sonunda AJ tarzıda kodlar var ama benimki tam nedir bilemedim.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar Merhaba Mazda 3 -2006 Otomatik LPG aracım var
Radyatör yedek su deposunda ufak bir çatlak var belli belirsiz su damlatıyor silikon yaptım ama tutmadı sıcaktan atıyor malesef.
Parça kodu 3M5H-8K218 internete yazınca fordun parçası çıkıyor zaten üstündekide Ford ürünü bunu alsam uyum sağlar mı. Kod sonunda AJ tarzıda kodlar var ama benimki tam nedir bilemedim.
Teşekkür ederim.
Arkadaşlar Ford'un 3M5H-8K218 AJ Kodlu orjinal ürününü aldım ford parçacısında kdv dahil kampanya fiyatıyla 100 TL idi. Parça takıldı görüştüğüm bir çok usta kişi bir sıkıntı olmayacağını söyledi şimdilik bir sıkıntı yok umarım ilerleyen süreçtede bir sorun olmaz.