ibrasoft
Aktif
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Korna için PIC programlama kartını beklemekten vazgeçtim. Çok fazla kombinasyonu olmayacak bir devre. Daha programlama kartı gelmedi, temel giriş dersinden başlayıp istediklerimi yapmak zaman alacak.. O kadar sabırlı değilim ben maalesef
BCM soketlerinin, korna ve kapı kilit şemalarını inceledim.
Kilit ve korna devreleri farklı mantıklarla çalıştığı için sadece diyot ile çözülecek bir iş değil. Buna göre bir analog devre ve kontak açıkken devre dışı olacak düzenekle yapmayı düşünüyorum.
Uzun değil de, çok kısa bir pals şeklinde planlıyorum bakalım ne kadar başarılı olacağım.
Sadece kilit için düşünüyorum. Kapılar kilitlendiğinde kısa bir "Dıt!"
"Dı-Dıt" da olabilir ama flow me için çift tetiklerde veya cam modülü için aç-kapa-aç veya kapa-aç-kapa kombinasyonlarımda çok fazla dıtlama olmuş olacak.
@kadir e dediğim gibi.. Aklıma hep Kemal Sunal' ın "dat diri dat dat..."borazan sahnesi gelir, olay ciddiyetini yitirir
İşlemi istediğim gibi tamamlarsam, tümünü kapsayan bir video çekip yüklemeyi planlıyorum. Tek tek yaparken küçük küçük geliyordu gözüme de, üst üste koyunca bayağı bir şeyler oldu sanırım
Ayna altı ambiyans,
Follow me açma-yarıda kapatma
Ayna katlama,
Cam açma kapama,
Kapı kilitlemede korna.
BCM soketlerinin, korna ve kapı kilit şemalarını inceledim.
Kilit ve korna devreleri farklı mantıklarla çalıştığı için sadece diyot ile çözülecek bir iş değil. Buna göre bir analog devre ve kontak açıkken devre dışı olacak düzenekle yapmayı düşünüyorum.
Uzun değil de, çok kısa bir pals şeklinde planlıyorum bakalım ne kadar başarılı olacağım.
Sadece kilit için düşünüyorum. Kapılar kilitlendiğinde kısa bir "Dıt!"
"Dı-Dıt" da olabilir ama flow me için çift tetiklerde veya cam modülü için aç-kapa-aç veya kapa-aç-kapa kombinasyonlarımda çok fazla dıtlama olmuş olacak.
@kadir e dediğim gibi.. Aklıma hep Kemal Sunal' ın "dat diri dat dat..."borazan sahnesi gelir, olay ciddiyetini yitirir
İşlemi istediğim gibi tamamlarsam, tümünü kapsayan bir video çekip yüklemeyi planlıyorum. Tek tek yaparken küçük küçük geliyordu gözüme de, üst üste koyunca bayağı bir şeyler oldu sanırım
Ayna altı ambiyans,
Follow me açma-yarıda kapatma
Ayna katlama,
Cam açma kapama,
Kapı kilitlemede korna.