- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
kutup ayısı oralarda zaten dikkat et.Kendimi bildim bileli her aracıma film çektirdim, bu zamana kadar hiç ceza yemedim muhtemelen bu uygulamadan sonra ştandartlara uygun değil diye ceza yerim
kutup ayısı oralarda zaten dikkat et.Kendimi bildim bileli her aracıma film çektirdim, bu zamana kadar hiç ceza yemedim muhtemelen bu uygulamadan sonra ştandartlara uygun değil diye ceza yerim
Benim cam filmlerinin aynısından yaparsan ceza yemezsinZiebart derki...
Merhaba Kadir Bey , İlginize teşekkür ederiz. Cam Filmi ile ilgili yeni düzenleme hakkında, resmi olarak henüz bizlere ulaşan bir yazı yoktur.
Bununla beraber belirtilen yazıda henüz denetimin kimin tarafından yapılacağı, ne tarz bir uygulama yapılacağı, nasıl bir yetki mercii atanacağı yürürlüğe ne şekilde gireceği henüz belli değildir.
Konuyla ilgili yetkili merciler ile temasa geçilerek bilgi alınmaya çalışılmaktadır, netlik kazandığında müşterilerimiz ile paylaşılacaktır.
Mevcut durumda istasyonlarımızda uyguladığımız Ziebart Cam filmleri, yazıda da belirtilen özelliklere ve EWFA, IWFA gibi dünya cam filmi birliklerinin normlarına tamamen uyan, en üst kalitede, zararlı kanserojen UV ışınlarını %99.9 bloke eden, seçilen renk tonuna göre farklı ışık ve ısı geçirgenliklerinde ve koruma özelliği olan filmlerdir.
Dolayısı ile bugüne kadar uygulamakta ve tavsiye etmekte olduğumuz ve açıklamada da belirtildiği gibi ışık geçirgenliği açısından ön yan kapı camlara en açık ton, arka kapı camlarına ve en arka cama ise orta koyulukta ton seçilmesi halinde şu an için bir değişiklik gerekmeyecektir.
Bilgilerinize sunarız.
Uygulama ve daha detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Cam Filmi, Cam Filmi Fiyatları, Cam Filmi Çeşitleri - Ziebart
Ya gündüz vakti tamamda gece çevirmesinde adama nasıl diyecez bu en açık ton diye bu iş çok saçma biyerden onay mührü alınması gerek mührü olan basıp gececek bunuda tüvtürk e vereceksin ölçüp karar verecek tüm camları ölçüp atıyorum önler koyuysa açık ton için sök muayne tekrarına gel denilecek...Ama şuda var fabrikasyon arka camı siyah aracların cam koyuluğu zindan gibi neyi kıstas alacaklar çok saçma uygulamalar cezalar kapıda sanırım buna net bi ölçü gelmezse nanay
Aynen katılıyorum yalnız polis memurlarının güneş gözlüğü kullanımındaki espirili eleştirine katılamıyorum...O kadar saat dışarda güneş altında kalıyorlar güneşe bu kadar maruz kalan gözler katarakta götürüyor...Kullanmaları gerekiyor hatta devlet bile bu konuda polise askere ek ödenek sağlamalı @domestos Veli abim bu mesleğin mensubu olarak daha nokta atışı ifadeler kullanır diye düşünüyorumBir diğer konu da şu. Hadi diyelim biz filmleri olması gerekene uygun bir şekilde taktık. Kim onay veriyorsa onlar da onayladı. Sonra ben tekrar filmciye bir tık daha koyusundan taktırdım. Sonra da dedim ki "aha da bu onayım". Yerler mi? Bir dahaki vizeye girene kadar sanırım yerler...
Senin de dediğin gibi bir ölçüm aleti olsa ayaküstü trafik çevirdi diyelim. Camların orijinal rengi fabrika çıkışı olarak daha koyu ama ben yine olması gereken derecedeki filmden taktırdım. Ceza mı yiyeceğim? Ne hakla?
Camın tonunun görünüşüne bakarak karar verseler diyelim; havanın bulutlu, güneşli, karanlık, aydınlık olmasına göre bile değişecek sonuçlar. Zaten agaların gözünden Amerikan filmlerindeki gözlükler eksik olmuyor. (Devlet üniformayla birlikte mi dağıtıyor anlamış değilim?)
Numune gibi bir şeye bakacaklar desek; cam filmden bir parça alıp biyopsi yapacak değiller herhalde ya? (Sonra geri veriyorlarmış "kusura bakma bu uygunmuş, al yerine yapıştır" diyerekten)
Yaa illa ki ceza kestirip para toplayacaksın, bari diğer sürücülere de yararın olan bir şeyden kestir. Far ayarı bozuk olana kes, 150 db kornası olana kes, gezen disko arabalarına kes...
Yemin ederim "delinin biri kuyuya taş attı..." hikayesine döndü bu iş! Kendileri nasıl bir "mantıklı yöntem" geliştirecekler ve Türk milleti olarak nasıl bir zekayla ekarte edeceğiz merakla bekliyorum.
Aslında ben gözlüğün şeklinden bahsetmeye çalışmıştım... Hepsi aynı diyerekten...Aynen katılıyorum yalnız polis memurlarının güneş gözlüğü kullanımındaki espirili eleştirine katılamıyorum...O kadar saat dışarda güneş altında kalıyorlar güneşe bu kadar maruz kalan gözler katarakta götürüyor...Kullanmaları gerekiyor hatta devlet bile bu konuda polise askere ek ödenek sağlamalı @domestos Veli abim bu mesleğin mensubu olarak daha nokta atışı ifadeler kullanır diye düşünüyorum
Bu da demek oluyor ki cam filmli olan tüm araçlara ceza yazılacak. Sıcak para gelsin
Önceden film yapılmış araçlarda nasıl hareket edilecek ki? Bunu ölecek teknolojimiz var mi ekiplerimizde? Değilse, 'ben ölçmem nereden bileyim, söktürür belgelisini yaptır getir' mi diyecekler?
Bu olayın mağduru çok olacak, haberiniz olsun
Yönetmeliğe uyan cam filmlerini peki nasıl onay belgesiyle taçlandırcaz polis emmi durdurdu bizi diyelim nerde bunun yetki belgesi derse şey ben alırken yapılmıştı bu zaten benimki koyu siyah değil mi diyecez hapı yuttuk sökülüp onay belgeli mi yaptıracaz sapasağlam filmleri
Söktürmeden belge alınmıyor mu ki
Bana o sertifikanın orjinalinden bir tane yollayın gerisi bende...Kesin bilgi yayalım...
Yürürlüğe giren cam filmi hakkındaki yönetmeliği daha önce yazmıştık. Bu gün muhabbet esnasında öğrendiklerimi paylaşarak bilgilendirme yapayım istedim...
Yönetmeliğin nasıl ve ne şekilde uygulanacağı henüz ilgili birimlere ulaşmamış (bu duruma hiç şaşırmadım) Fakat, öngörülen haliyle de; hali hazırda cam filmini uygulayan firmalara yeterlilik belgesi gibi bir sertifika verilecek ve bu belgeye haiz olan işletmeler cam filmi yapmaya yetkili olacak, Sağda solda afişlerini gördüğümüz; "150 liraya komple cam filmi yapılır" hikayesinin sonu gelmiş olacak. Bu belge için maliyet yükselirse eğer, son kullanıcıya bu maliyet doğal olarak yansıtılacak...
Aracında cam filmi olanlar ne yapacak?
Öngörülen haliyle, aracında cam filmi olanlar ya söktürecek ve sertifikası olan işyerlerine tekrar yaptıracaklar, ya da mevcut filmleri sertifika almış işyerine yaptırmış ise, oradan sertifikayı alacaklar. Bence ikinci seçenek çok zayıf bir ihtimal...
Bana o sertifikanın orjinalinden bir tane yollayın gerisi bende...