Şu iş bitsin sırada gereksiz yere açık ikazı veren ön sol kapı var
Ekli dosyayı görüntüle 62686
Teşekkür ederimMazda 3 BK (2003-09) - Bagaj Kilidi ve Kapı Açık Uyarı Sorunu
Merhaba degerli dostlar. Bugün mazda 3 2005 dynamic aracimin polen filtresini degistirdim. Sokmek icin malum sigorta kutusu ve braketi söktüm,filtreyi degistirdim ve cikarttigim gibi topladim. Fakat merkezi kilit tum kapilari acip kapatiyor bagajı acmiyor anahtarla aciliyor ancak, ve araç icinde...www.mazdagaraj.com
Belki sebep aynıdır.
BL de kapı ikazı kilit mekanizmasından kaynaklanıyor. Kapının açık olduğunu algılayan kısım kilidinin içinde. Kapı kilini söküp, kilidin içini açmanız lazım. Fırçaları ve bastığı yeri temizleyip, biraz gerdirdikten sonra tekrar yağlayın ve toplayın.Şu iş bitsin sırada gereksiz yere açık ikazı veren ön sol kapı var
Teşekkür ederimBL de kapı ikazı kilit mekanizmasından kaynaklanıyor. Kapının açık olduğunu algılayan kısım kilidinin içinde. Kapı kilini söküp, kilidin içini açmanız lazım. Fırçaları ve bastığı yeri temizleyip, biraz gerdirdikten sonra tekrar yağlayın ve toplayın.
Merhaba Bunları yaptıracağımız bir yer varmıdır acbaUzun zamandır aklımı bulandıran, uykularımı kaçıran su sızıntısının sorununu sonunda çözdük.
Bagaj içinde birleşim noktası ve klips çok olduğu için biraz sabırlı olmakta fayda var. İşin garip tarafı su bazı noktalarda iz bırakmadan yürüyor ve çözüm aşamasında yanıltma yapıyor.
Öncelikle aşağıdaki sıralamaya göre önlem aldık ;
- Arka stop contaları yenilendi. Çok kötü durumdaydılar, incecik kalmışlardı.
- Stop arkasında bulunan birleşim yerlerine dayson çekildi.
- Arka stopların gövdeye oturtulduğu plastik bakalitler var, bunların kaportayla birleştiği yerlere dayson çekildi.
- Tampon sökülüp tampon altında kalan birleşim yerlerine, havalandırma ızgarası çerçevesine dayson çekildi.
- Bagaj içindeki birleşim noktalarına dayson çekildi.
- Bagaj fitili sökülüp içine dayson çekilip yapıştırıldı.
Bu işlemlerden sonra su sızıntısı azaldı ama tamamen bitmedi.
Stopun arka kısmından giriyordu, fitile yakın noktadan;
Ekli dosyayı görüntüle 25782
Su şu noktadan bagaj havuzuna iniyordu;
Ekli dosyayı görüntüle 25783
Suyun içine girdiği yerin arkasında ne olduğunu düşünürken, tam tampon ayaklarının kaportaya oturduğu yer aklıma geldi. Bu nokta üzerinde yoğunlaşmışken internette okuduğum bir kaç yorumdan sonra suyun tampon ayaklarından girdiğine emin oldum. Pazar günü Çerkezköy yolculuğu esnasında çok yağmur yağıyordu, @kadir le o gün son noktayı koyduk. Yoğunlaşmamız gereken yer belliydi.
P.tesi günü parça araştırması yaptım biraz ve gerekli parçanın kodunu buldum. İşin garip tarafı hem merser hem de evo'nun stoğunda bu parça vardı. Çifti 20 tl. Bu parçanın neden stokta tutulduğunu düşünün biraz
Parçamız bu; BP4K-50-ES1
Ekli dosyayı görüntüle 25784
Ekli dosyayı görüntüle 25785
Bu akşam yine bizim depoda tamponu söktüm ve parça değişimini yaptım. Çıkan parçanın contası çok kötü haldeydi. A4 kağıt gibi incecik kalmış, kurumuş tuttuğum yer kırıldı hemen.
Yeni parçalarımız;
Ekli dosyayı görüntüle 25787
Ekli dosyayı görüntüle 25788
Tamponu yerine taktıktan sonra aynı noktadan su döktüm. Şimdilik sıkıntı yok, ama gözlemler devam edecek. Çünkü psikolojimi bozdu bu olay...
Ümraniye de oturuyorum yardımcı olabilirim bir güzel hafta sonundaMerhaba Bunları yaptıracağımız bir yer varmıdır acba
Kartalı geçip biraz daha gelseydin beni bulurdun.@kadir Merhaba hayırlı günler bende 2 ay olacak Bi mazda 3 2011 model araç aldım. Stopları çatlaktı depo marka stop Vs aldım önceden de kaçırıyor muş sanırım stoplara su tutunca sızıntı oluyor 2 taraftan da ses yalıtım malzemesi falan aldım conta yerine 10 mm veya 9 mm galiba sızıntı çok az da olsa azaldı. Ama ne yapmam gerek bilmiyorum ilk arabam tecrübe de yok kartal a kadar gittim Bi yer sadece bişey sıkarım stoplara ama şimdi değil 3 hafta sonra gel dedi ne malzeme lazım ne alacağım bilmiyorum maliyeti Vs Bi usta varsa bilgi verirse sevinirim çayırova da yaşıyorum
@kadir Merhaba hayırlı günler bende 2 ay olacak Bi mazda 3 2011 model araç aldım. Stopları çatlaktı depo marka stop Vs aldım önceden de kaçırıyor muş sanırım stoplara su tutunca sızıntı oluyor 2 taraftan da ses yalıtım malzemesi falan aldım conta yerine 10 mm veya 9 mm galiba sızıntı çok az da olsa azaldı. Ama ne yapmam gerek bilmiyorum ilk arabam tecrübe de yok kartal a kadar gittim Bi yer sadece bişey sıkarım stoplara ama şimdi değil 3 hafta sonra gel dedi ne malzeme lazım ne alacağım bilmiyorum maliyeti Vs Bi usta varsa bilgi verirse sevinirim çayırova da yaşıyorum
Siyah Güneş Yanıkları var sadeceKartalı geçip biraz daha gelseydin beni bulurdun.
Araba hangi renk ?
ALLAH Razı olsun Teşekkür ederim Daha iyileri senin olsun İNŞALLAH.Aracın hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.
Ya bileydim yerini gelirdim iş yüzünden sosyal hayat sıfır zaten arabayı evden işe işten eve kullanıyorum sadece. Bekçiyim fabrika da bu arada 24 saat evdeyim 24 saat çalışıyorum. Denge alt üst.Kartalı geçip biraz daha gelseydin beni bulurdun.
Araba hangi renk ?
Siyah dayson al , havanın iyi olduğu bi hafta sonu haberleşelim yaparızSiyah Güneş Yanıkları var sadece
Tamam Teşekkür ederim çok sağolun.Siyah dayson al , havanın iyi olduğu bi hafta sonu haberleşelim yaparız
Siyah dayson siparişi verdim İNŞALLAH Hava güzel olunca haberleşiriz sonu 00 08 telefon sizin değil mi.Siyah dayson al , havanın iyi olduğu bi hafta sonu haberleşelim yaparız
EvetSiyah dayson siparişi verdim İNŞALLAH Hava güzel olunca haberleşiriz sonu 00 08 telefon sizin değil mi.
Başka bir şey lazım mı yoksa dayson yeter mi.
Normalde bide çatal lazım o bende varBaşka bir şey lazım mı yoksa dayson yeter mi.