Hayırlı forum günleri diliyorum.
Antalya'dan arkadaşımızın yurtdışından getirttiği ve her parçasıyla cidden 1 e 1 kopya denilecek şekilde benzer olan ama kalite olarak son derece vasat denilecek çakma demek yanlış olmaz Cosmo far iyileştirme çalışmasını Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda bitirmek kısmet oldu.
Farlar sanırım vakitsizlikten dolayı araca daha monte edilmedi.Resimler gelince bilahire ekleyeceğim.
Bayburt'tan arkadaşımızın Comfortline aracının farları yerine Highline modelin eski tip Valeo bi-xenon modelli olan çıkma farları alındı.Valeo bi-xenon merceklerin reflektör kısımları karartmaya başladığı için yeni tip Hella bi-xenon mercek takılmasına karar verildi.Comfort halojen farın orijinal tesisat için soketi bir arkadaşımızdan temin ettikten sonra far için yükseklik motoru arayışınıda çok uzun sürmeden hallettik.Farda tadilat işlemleri oyalayıcı oldu.Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda bitirmek kısmet oldu.
Kapanış aşamaları.
Duvar resmi.
Eski far ile.
Yeni far ile.
Ankara'dan arkadaşımızın Leon 2 model aracının orijinal farlarına yeni tip Hella bi-xenon Gen5 balast 4300k Osram ve Passat mercek şapkasının krom hali olarak montajı yapıldı.Orijinal merce görünümü bence çok çirkindi buna uygun bişilerde elimde vardı fakat yakışıklı gelmedi Passat şapkası çok yakışıklı göründü.Ayrıca kenar boşluğu en iyi gizleyen 2.ci şapka idi.Diğeri Bmw geniş şapka idi oda çok topak göründü arkadaşımızda begenmedi zaten.Passat şapkalı olarak montajını,araç üzerine tesisat montajını Rabbimin zini ile geçtiğimiz aylarda yapmak kısmet oldu.
Mercek montajından sonra kapak sabitlendi.Üst açık kalan kısıma metal parça ilavesi mecburen oldu ve siyaha boyandı.Orijinal Cupra fardada buna benzeyen bir yapı gördüm.
Araç üzerinde resim şimdilik bunlar mevcut.Montajını kendim yaptığım için resim çekebildim.
Ankara'dan arkadaşımızın Audi A4 aracı için almış olduğu huradaya yakın denilebilecek hale getirilmiş ve kullanıma sunulmuş B5 farları için arkadaşımızın kendisinin temin ettiği yeni tip Hella bi-xenon ve kendisinde olan Osram d2s xenon takımı kullanılarak fakat xenon ampuller d2s çin malı.Xenon ampulün birisi gayet güzel odaklama yapıyor ve çizgi oldukça güzel ama diğeri ne yaptıysam odaklamayı yaptıramadım V şeklinde bir çizgi alıyorum.Orijinal çevirici ve ampul ile sorun yok.Araca montajdan sonrada durum net ortada idi.Ayrıca ampul tutucularda yan sanayi.Ampul tutucu yada ampulde sorun mevcut.Vakit yoktu test edemedim.
Boyut olarak Hella mercek orijinal mercek takma yerine sıkıntılı tadilat şart.Uzun hüzme kısmınada milimetrik boyutta oturuyor.Sağ sol oynama şansı yok denecek kadar az.
Ampul değişimini arkadaşa bıraktım.
3 mercekli halde yani orijinal Valeo mercek fevkalaede şekilde reflektör kararması olduğu için uzun hüzmede kullanıma uygun hale getirdim ama beni fena uğraştırsada yeterli aydınlatma sunacak şekilde H1 ampul düzenegine uygun hale getirdim.Uzun hüzme kısmına Hella merceği taktım.Latitude olması lazım mercek iç şapkasını kullandım.Krom hataları vardı ama arkadaşımızdan onay alarak ve insiyatif kullanarak taktım.Sinyal kısmına Mondeo mercek bölümü takıldı sinyal ledi yapıldı.Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda montajınıda kendim yaparak araç üzerinden akşam resimlerinide çektim.
Kapanmış halleri.
Araç üzerinden görünümler.
Sol fardaki üstte yazdığım hata ile duvar çizgisi.