bir konu daha var aklıma takılan
Bir yerde okudum mazda626 lar gümrükten gecerken vergisi düşsün diye kliması sökülüp bagaja koyulmuş daha sonra takılmış. kimisi takılmamış. yani tesisatı var ama kliması yok diyolar. Bu doğrumu yoksa uydurma mı
Kısmen doğru, fakat tamamı kliması bagajda gelmemiş, klimasız şekilde çok gelen var. Hatta ek bilgi vereyim, klimasız araçlar için yerli bir firma ile anlaşılmış ve bu firma GE-GF kasalara özel üretim gerçekleştirmiş. Firma ismi vermeyeyim şimdi, tahmin ediliyordur zaten. Bayilerde de bu klimalar montajlanıp satılmış.
Bende Gf varken durum nasıldı hatırlayamadım şimdi... Önlerde sonradan takılma sis farı ve butonu vardı, sağolsun Adem Ustam takmıştı da arkaları hatırlayamadım...
@universitely76
@aurora
GF kasada arkalar standart önler paket seçimli (115/136) diye biliyorum ama %100 emin olamadım.
Ben o kırık kısmı söküp bakayım eğer kurtarılırsa bir lehim bir switch iş çözülür umarım
gelelim klimaya bana kaça maal olur. klima taktırmak. Bilginiz varmı
1500 TL civarına patlar diye tahmin ediyorum. İstanbul'da olmanız şans. Yerinizde olsam taktırırdım. Başakşehir tarafında Veysel Oto var, Engin Şenler veya Öner Taş ile görüşebilirsiniz.
yani konu ile ilgili başlıklar var 2014 2010 da acılan ama yapılan işlemler benim dediğim gibi değil. Sanırım klima aşkımızıdan vaz geçicez
Bir de tamir tadilat işini seviyorum. Aracımıda yeni aldım aşırı bakımsız kalerüferim üflüyor ama ısınmıyor sizce elimden gelen tamir bakım ile bu işi çözebilirmiyim yoksa illa bir ustaya gitmem gerekirmi ? ( aklımdaki bakım işlemi kalerüfer borularına porçöz ve temiz su basıp kiri pası tortuyu çözmek. Sizce bu çare olurmu
Sakın porçözü seyreltmeden kullanma. İlk seferinde suyla fazlaca seyreltip kullan. Çıkan tortu durumuna göre porçöz oranını arttırırsın. Porçöz %50'yi geçmesin derim. Ayrıca aracında LPG varsa T borularını da kontrol ettir. Oralardan sızma vs olabilir. Kaloriferin tıkanmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi bu T sistemi maalesef.
Ek: Mesajı yazdıktan sonra gördüm. @Domestos Veli Abi sis farı standardını paylaşmışsın zaten.