Geçen sanayide arkadaşın yanına gitmiştim, ek iş olarak hasarlı araç alım satımı işi yapıyor ve çalışmış olduğu kaporta ustası var, işyerinde hasarlı araç var ön iki ve sağ koltuk hava yastıkları patlamış, araç 35 binde ve 2006 model, tek cazip tarafı kilometresi zaten araç trafikten çekme doğal olarak da hasar kaydı var 24 bin lira kadar...
Neyse; araç sahibi ile pazarlığa başladılar ve vur tut derken araya takas seçeneğini koyarken arabayı 13 bin liraya aldılar. Ben oradayken usta ön iki hava yastığını bi güzel yerine dürdü büktü koydu ve üzerindeki yırtık yerleri spreyli sıvılı olan ikili yapıştırma ilaçları ile yapıştırdı, belli olan yerlerini siyaha boyadı... Bir saat içinde; 5 Yaşındaki çocuğun bile baktığında "bu hava yastıkları açılmış amca" diyeceği hale geldi fransız tenekesi...
Ben dayanamadım ve sorduğumda aldığım cevapla irkildim... "Abi, araç trafikten çekme, mecburen muayeneye girecek ve yeniden trafiğe çıkacak. Bu şekilde iyi kötü kapatalım ki, arkadaşa ayıp olmasın, muayeneden geçtikten sonra İzmir'de airbag tamiri !! yapılacak zaten" Dedi...
Arkadaş dediği de muayene istasyonu çalışanı...
Bu haliyle tekrar trafiğe çıkması için muayeneden geçecek olmasına mı? Airbag'lerin tamir edilmesine mi? Yoksa tamir edilmeden üzerinin kaplanmasına mı? yanayım bilemedim... Araç tamirden!! geçtikten sonra 23-24 bin lira fiyat ile satılır muhtemelen.
Bir şey demedim ve sektörün ne kadar içler acısı halde olduğunu düşündükçe kahroldum... Bu arabayı alan kişi muhtemelen 35 binde, sağ kapı ve marşpiyelde işlem var diye övünerek gezecek olması içimi burktu...
İyi niyetimle airbag'lerin tamir olduğunu düşündüm ama teknik olarak mümkün mü onu da bilmiyorum, öğrenmek istemedim de...