Dikiz aynasina monte kayit cihazi.
Mazdadan onceki aracim subaru legacy idi. bu kamerayi, ozelligini yitiren dikiz aynasina alternatif olarak almistim. hicbir ozelligi olmayan ayna serviste $200 iken, bu kamerali aynayi $40 gibi bir fiyata aldim. hatta ozelliklerine gore 4G, wifi ...vs. fiyatlar degisebiliyor. Ben oldukca memnun kaldim bu kameradan. Hatta montajini filan subaru forumunda paylasmistim( isteyen olursa link:
http://subaruturkiyeforum.com/konu-subaru-trafik-kayitli-geri-gorus-kamerasi-montaji.html)
Orjinal aynanin uzerine giydirme seklinde takilan ayna mavi renkliydi. yani arkadan gelen aracin fari gozunuzu almiyordu. ayna icine yerlestirilmis ekran sayesinde canli izleme veya geri gorus kamerasi (destekleyen model) olarak kullanabiliyorsunuz. Istemezseniz kapatip komple ayna olarak kullanabiliyorsunuz. On camda ekstra cihaz kalabaligi yapmiyor ve hatta dikkatli bakilmadiginda ve kablosu saklandiginda disardan kamera oldugu anlasilmiyor bile. G sensor sayesinde araciniz darbe almasi durumunda kamera aktiflesiyor. Mikrofon destegi sayesinde sesli kayit da yapabiliyorsunuz. Isterseniz sessiz kayit yapabilirsinizde. Eger kutusunda gelirse 1 adet arka kamera geliyor ve bagaj kapagina monte etmeniz durumunda hem arka trafigi kaydediyor hem de geri gorus kamerasi olarak kullanabiliyorsunuz. aynadaki ekrandan sadece on/arka veya ikisi birlikte goruntuyu canli gostertebiliyorsunuz. Turkce menusu de mevcut.
Hafiza ve dosya boyutu: 32GB micro SD kart destekledigi yaziyor. daha buyuk kart henuz denemedim. ses kaydi yapmiyorum. cunku dosya boyutunu ortalama 2 kat arttiriyor.
Dosya buyuklugu: Cihazda 1dk - 2dk - 3dk secenegi var. ben 1dk yi kullandim. 1dk da sessiz kayit on kamera 120MB, arka kamera 60MB yer kapliyor.
1GB = 1024MB
32GB = 32768MB
sadece on kamera : ~273dk kayit
sadece arka kamera : ~ 546dk kayit
on + arka kamera : ~182dk kayit
ebay, aliexpress, amazon gibi sitelerden urunu bulabilirsiniz.
gecen kis kaydettigim goruntuyu :
linkinden izleyebilirsiniz. 24 saat araliksiz kar firtinasi sonrasi otoyolda cektigim goruntu.
Aynanizda otomatik kararma, garaj kumandasi ...vs. fonksiyonlar mevcutsa bu kamera dogru secenek olmayacaktir. Ben mazda da bu kamerayi garaj kumandasi yuzunden kullanamiyorum.
kameranin icinde entegre pil mevcut. elektrigi cakmaktan orjinal kablosuyla cekebilirsiniz. Eger profesyonel olsun derseniz sigorta panelinden cekebilirsiniz. ben kablolari eski aracimda on cam, tavan dosemesi arasina sokarak yurutup on citadan asagiya indirmistim. toplamda on arka kamerayi araca dosemem 20dk mi almisti. arka kamera kablosunu kapi fitillerinden yurutup bagaj dosemesinin arkasindan bagaj kapagi demirinden plakanin uzerine tasimistim.