Bayram nedeniyle istanbula gidiyordum. Suya baktığımda az olduğunu gördüm. Normalde aracım su eksiltmiyordu. Ama sebebini araştıracak vakit yoktu.
Yolda 5lt lik bir su alıp eklerim düşüncesiyle yola çıktım. Bayram nedeniyle her taraf kapalıydı. İstanbula geldim. Bayram süresince kullandım. Ziyaret filan derken suyu unuttum.
Su ekleyemeden dönüş için yola çıktım. Eve 50km kala kestirmeden gitmek için dağ yollarına saptım. Kamyonlar vs. derken klima açık, hava sıcak, virajlı yolda kısa mesafe düzlük olduğundan 6000 devirlerle kamyonları sollaya sollaya tırmanmaya başladım.
Eve 30km kala birden hararetin yükselmiş olduğunu farkettim. Aracımda hararet çubuğunun yukarı kıpırdadığını ilk kez görmüştüm. Hemen kenara çekip rölantide beklettim. Kaputu açınca bol miktarda su buharı gördüm.
Hararet halen yükselmeye devam edince kontağı kapattım ve sağa sola bakmaya başladım. lpg için su hortumuna takılan T borunun oradan su aktığını gördüm.
Durdurduğum bir araçtan su aldım ve ekledim. Belli bir seviyeden sonra su hortumunun ek yerinden su kaçırdığını tesbit ettim. Motor yağına baktım. Yağ halen sarımsı ve akışkandı. Yeni değiştirmiştim zaten. Yağda beyazlaşma olmayınca su ekleye ekleye en yakın yerleşim yerine geldim.
Açık bir tamirci bulup boruyu değiştirttim. Tabi bi boru için 40 lira verdik.
Amma yazmışım.Konuya dönecek olursak, rölantide çalıştırılır, biraz soğuma olursa motor stop edilir.Yağa bakılır, yağda beyazlaşma yoksa su ekleyip devam edilebilir. Ama en sağlıklısı en kısa sürede bir ustaya göstermek tabi.Veli Bey'in yazdığı gibi sorun gözle görülür yerdeyse zaten halletmek kolay.
Şuna benzer bişeydi. Kırıldığında içerideki parçayı çıkarmak kolay değil.