İnsanın, konu içerisinden çıkası gelmiyor emeklerinize çok çok teşekkürler...
beni buraya gömünİnsanın, konu içerisinden çıkası gelmiyor emeklerinize çok çok teşekkürler...
Hocam bu konularda otomatik araçlara çok fazla anlam yüklememek gerekiyor bence... Ben otomatik şanzımana geçtikten sonra bu tarz atraksiyonlardan uzak duruyorum...
Bunu etkileyen çok şey olabilir Mutlu, Focus un motor verisini bilmek lazım
Bence dizeli de kolay kolay yakalayamazsın, mesela beniSorma abi şaştım ben de. dizel olsa ilk başta arayı açar sonra yakalarım diyeceğim de. turboysa zaten yakalayamamam normal, turbolu motordu zannediyorum.
Bugün Karabük dolaylarında arkamdan bir Mazda tırmalamaya çalışıyordu, yoksa o senmiydin
Teşekkürler. Rx-8 Özlenmeyecek gibi değilkiResimler uçmuş, daha doğrusu imageshack paralıya geçmiş benim fotoları uçurmuşlar, hatta aylar olmuş haberim yok Tekrar oluşturdum tablolaları ve konuya ekledim. Tekrardan da konuyu okuyunca Rx8'i özlemiyor değil be insan
Skyactiv-d bu olumsuzlukları aşmış bir motor. Neredeyse benzinli motor karakterine sahipOtomatik araçların hızlanmaları yavaştır. 0-100 km/h teknik değerler önemlidir. Ama herşey 0-100 km değildir. Araba bir bütündür.Sürüş keyfi, karizma,konfor, performans,güvenlik, tüketim, verdiği mutluluk vs.... Tork değerlerine düz mantıkla bakamayız. Üstteki yazılarda arkadaşlar çok güzel açıklamış.Dizel araç tork verirken 1750-2750 devir aralığında verir ve tükenir. Benzinli ise 2500-4500 uzun aralığa yayar. Bu yüzden benzinlinin torku çok hissedilmez ancak stabil ve iyi hızlanır. Tabiri caizse uzar gider.Benim tavsiyem her zaman benzinlidir. Dizel yapısı itibari ile karaktersiz motordur. Traktör seside cabası.Artı yüksek fiyat. Eğer kısa yoldan iyi hızlanma istiyorsanız benim gibi aracın üzerindeki 195-65-15 olan eskileri söküp yerine 185-60-15 takıp hatırı sayılır bir ataklık ve ani hızlanma görebilirsiniz. Kıymetli paylaşımlarınız için herkese teşekkür ederim.
Yeni konu açmamak için buraya yazayım.
İki hafta önce bir uzun yol deneyimim oldu. Aracın son dişli oranından hiç memnun kalmadım.
Eski aracım 1.6 benzinli Focus MK1 di. Bilmeyenler için 100 bg çok yakan az kaçan gayet hantal bir motoru vardır. 5. viteste 3000 devirde yaklaşık 120km/s yapıyordu.
Şimdiki aracım (323 1.8 gt) daha performanslı olmasına rağmen vites oranları şehir içi kullanımına göre ayarlanmış. 5. viteste 3000 devirde yaklaşık 100km/s yapıyor. Sonrası hem gürültü hem yakıt sarfiyatı olarak dönüyor. Neredeyse şehir içi kadar yakıt harcadım (100-110 km/s hızlarda).
Şehir içinde 10 lt civarı LPG harcıyorum. Uzun yolda gaz pedalına dikkatli basarak 9 lt civarına düştü.
Gelmek istediğim konu son vites dişlisi değiştirilip uzun yolda araç rahatlatılabilir mi?
Araç hakkında @Oğuzhan daha iyi bilgi verecektir ancak, bir yerlerde sorun var gibi geldi bana... Uzun yolda dikkatli kullanım ile 7 litre lpg'yi geçmemesi gerekir. Şehir içi yoğunluğa göre 10 litre normal denilebilir. Baskı balata ilk aklıma gelen yer.