Akü Tavsiyeleri (Genel Konu)

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
SLM arkadaşlar 98 136 liklarda akü kaç amper oluyor normalde
Bide iç aydınlatma tavan lambaları yanmıyor ampuller sağlam 4 kapıyı da açıyorum yine aynı sigortalar sağlam başka nere bakmam lazım
Yuvaya sığan en büyük amperdeki aküyü alabilirsin, iç lambalar için kapı switchlerini kontrol etmen lazım.

DeepState

Sessiz
Araç Markası
Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Mavi HB
Daha önce BL kasa akü değiştirenler standart 60ah oluyor mu bilgisi var mı yoksa düz tırnaksız akü mü olması gerekiyor.

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV
Yakın zamanda akü alan tavsiyesi olan var mı GarajAhalisi?
Albea.daki akü su koyuverecek gibi, o yüzden kış iyice yüzünü belli etmeden yenisini almak istiyorum.

70 amper üstü birşey bakıyorum, marka takıntım olmadıgı gibi fason birşeyde olmasın.

Şuan için Ankara içi bulduklarım şunlar;

EAS 72a 700aen----2200tl
Yigit 75a 640aen---2400tl
Yalçın 75a 640aen---2100tl
Muhittin 72a.... :) şaka şaka muhittin yok
İnci 74a 700aen--- 2400tl
Turbo 72a 640aen---2000tl ,

Listenin başını bunlar çekiyor şuan, eskiyi verme taraftarı degilim, tam ölmüş degil fakat depozito olmayınca +400tl koyuyolar. Hurdacılara baktım ölü aküye 200 tl cekiyorlar. sanırım elimdekini verecegim.

Aklıma yatan EAS akü şuan aen degeri yüksek fiyatıda orta, karta taksit yapıyor.

Daha cazip F/P oranına sahip tavsiyesi olan varsa eklerse sevinirim.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Albea.daki akü su koyuverecek gibi, o yüzden kış iyice yüzünü belli etmeden yenisini almak istiyorum.

70 amper üstü birşey bakıyorum, marka takıntım olmadıgı gibi fason birşeyde olmasın.

EAS 72a 700aen----2200tl

Listenin başını bunlar çekiyor şuan, eskiyi verme taraftarı degilim, tam ölmüş degil fakat depozito olmayınca +400tl koyuyolar. Hurdacılara baktım ölü aküye 200 tl cekiyorlar. sanırım elimdekini verecegim.

Aklıma yatan EAS akü şuan aen degeri yüksek fiyatıda orta, karta taksit yapıyor.

Verdiğin listeden İnci en mantıklısı bence.

venom06

gecekondu
Araç Markası
2006 - Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Siyah - Sedan

EAS 72a 700aen----2200tl

Veli Abi gibi ben de İnci diyorum.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan

EAS 72a 700aen----2200tl

Arabada ekstra bişey varmı?
Bunun orjinali kaç amper ? Bence daha ufaktır diye düşünüyorum

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV
Arabada ekstra bişey varmı?
Bunun orjinali kaç amper ? Bence daha ufaktır diye düşünüyorum
Ekstra birşey yok ses sistemi vb. gibi. sadece arka kalorifer-klima tesisatı var binek bi araca nazaran. Kitapcığında 48a ve 55amper diyor.
Japon bunlar, biraz sıkıştırsan ışıldak aküsüne razı olacak :)

akku.jpg

60 amperde yeterli olur aslında;

President 60a 540aen --- 1400tl!
Eas 60a 540 aen --- 1800tl
Mutlu 60a 600aen --- 2000tl
Yigit 60a 540aen ---1900tl
İnci 60a 540aen --- 1850tl

President çok makul, kaput altında çok gördüm şikayet edenide görmedim hiç.

60 ampere karar verirsem EAS ya da President alacagız.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Ekstra birşey yok ses sistemi vb. gibi. sadece arka kalorifer-klima tesisatı var binek bi araca nazaran. Kitapcığında 48a ve 55amper diyor.

Ekli dosyayı görüntüle 71377

Fazlasına gerek varmı ? Fazla para veriyorsun ama kullanmıyorsun

DeepState

Sessiz
Araç Markası
Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Mavi HB

Ekli dosyayı görüntüle 71377

Ben varta aldım 70 amper daha öncesinde de başkalarının araçlarına 60 amper varta tavsiye edip aldırmıştım.

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV
Hugel marka bulursan da al, o da İnci Akü üretimi.
Abi hugel bi ara ŞOK'a geldi önceki senelerde, sonra Ankara piyasasında göremedim. Yarın President 60ampere bakacagım önce, yıllanmış bayat akü olabilir fiyat düşük çünkü. Sonra EAS satan elemana gidecegim.

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan
Abi hugel bi ara ŞOK'a geldi önceki senelerde, sonra Ankara piyasasında göremedim. Yarın President 60ampere bakacagım önce, yıllanmış bayat akü olabilir fiyat düşük çünkü. Sonra EAS satan elemana gidecegim.
President aküyü hiç duymadım Ankara'da yerel üretici olabilir mi?
Veya Muhittin Akünün alt markasıdır:)

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Daha önce ben duymuştum bu markayı, şimdi baktım, AKO Akü diye bir firma üretiyormuş, 90 ülkeye ihracatı varmış, Petlas'ı satın alan Abdülkadir Özcan menşeili bir firma. Benim kriterim şu oldu; Petlas ne ise ürettiği aküler de odur.

By_Nisay

Kırmızılı (06JN208)
Araç Markası
Mazda MPV LWEW
Araç Renk ve Tip
Siyah-MPV

Hocam petlasın bisürü alt fitması oldugu gibi bunlarında bisürü alt firması var. :)
Neler neler çıkmış inan Muhittine de denk gelecem sandım, tudor, otopratik, megadc, hugel, eterno, xforce, powergen, ESAN, klas, BGS vs.vs. uzayıp gidiyor :)

IMG_20241030_194629.jpg

Daha önce ben duymuştum bu markayı, şimdi baktım, AKO Akü diye bir firma üretiyormuş, 90 ülkeye ihracatı varmış, Petlas'ı satın alan Abdülkadir Özcan menşeili bir firma. Benim kriterim şu oldu; Petlas ne ise ürettiği aküler de odur.

President alınır mı diye yadırgarken kaputun altında yerini buldu. Kimseyide kınamamıştım oysa :)

Ostimde akücüleri dolaşırken 1700e BSG akü diye bişey buldum. 72amper 640ean, satan eleman anlatırken şapırtı geliyor abi şöyle ustam böyle diye diye. Tamam lan tak hadi dedim. Eleman koştu gitti aküyü söktü, geri gitti bıdı bıdı ederek geri geldi. Abi senin akünün yerine 72 sıgmıyor şurayı kertsek olur diyo akü tablasından için. kutup başlarını cokta sıkmadan selam verip uzaklaştım.

IMG_20241030_114333.jpg

1-2 yere daha gittim, elemanlar Mutlu Varta İnci Minci uçuk fiyat istiyorlar. Ustam dün yazıştık bak bu aküye 2.200 dedin diyorum, utanmasa inkar edecek. Kredi kartını gösterince kırmızı görmüş boga gibi höykürüyorlar.

IMG_20241030_114336.jpg

IMG_20241030_115937.jpg

Sonra döndüm dolaştım, 1400e President 60 540aen akü buldum. Karttanda çektiler.

Dün bu saatlerde Yigit Eas vs konuşuyorken, President aldık. Abdulkadir özcanın üretimiymiş, çok dedim içimden Veli abi gibi, lastiginden ne hayır gördük, aküsünden ne olur diye. Hayırlı olsun bakalım....

Bu arada Hugel gördüm sanayide 60 amperi 480aen, 1500tl.

Ekli dosyalar

• IMG_20241030_114338.jpg
    IMG_20241030_114338.jpg
    189.1 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20241030_194629.jpg
    IMG_20241030_194629.jpg
    159.3 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Hocam petlasın bisürü alt fitması oldugu gibi bunlarında bisürü alt firması var. :)
Neler neler çıkmış inan Muhittine de denk gelecem sandım, tudor, otopratik, megadc, hugel, eterno, xforce, powergen, ESAN, klas, BGS vs.vs. uzayıp gidiyor :)

Ekli dosyayı görüntüle 71386

President alınır mı diye yadırgarken kaputın altında yerini buldu. Kimseyide kınamamıştım oysa :)

Ostimde akücüleri dolaşırken 1700e BSG akü diye bişey buldum. 72amper 640ean, satan eleman anlatırken şapırtı geliyor abi şöyle ustam böyle diye diye. Tamam lan tak hadi dedim. Eleman koştu gitti aküyü söktü, geri gitti bıdı bıdı ederek geri geldi. Abi senin akünün yerine 72 sıgmıyor şurayı kertsek olur diyo akü tablasından için kutup başlarını cokta sıkmadan selam verip uzaklaştım.

Ekli dosyayı görüntüle 71381

1-2 yere daha gittim, elemanlar Mutlu Varta İnci Minci uçuk fiyat istiyorlar. Ustam dün yazıştık bak bu aküye 2.200 dedin diyorum, utanmasa inkar edecek. Kredi kartını gösterince kırmızı görmüş boga gibi höykürüyorlar.

Ekli dosyayı görüntüle 71382

Ekli dosyayı görüntüle 71383

Sonra döndüm dolaştım, 1400e President 60 540aen akü buldum. Karttanda çektiler.

Dün bu saatlerde Yigit Eas vs konuşuyorken, President aldık. Abdulkadir özcanın üretimiymiş, çok dedim içimden Veli abi gibi, lastiginden ne hayır gördük, aküsünden ne olur diye. Hayırlı olsun bakalım....

Üç aşağı beş yukarı standart ana akım aküler kadar ömrü olur inşallah.

romulus

Aktif
Araç Markası
Sephia
Araç Renk ve Tip
Sedan

Ekli dosyayı görüntüle 71386

President alınır mı diye yadırgarken kaputun altında yerini buldu. Kimseyide kınamamıştım oysa :)

Ostimde akücüleri dolaşırken 1700e BSG akü diye bişey buldum. 72amper 640ean, satan eleman anlatırken şapırtı geliyor abi şöyle ustam böyle diye diye. Tamam lan tak hadi dedim. Eleman koştu gitti aküyü söktü, geri gitti bıdı bıdı ederek geri geldi. Abi senin akünün yerine 72 sıgmıyor şurayı kertsek olur diyo akü tablasından için. kutup başlarını cokta sıkmadan selam verip uzaklaştım.

Ekli dosyayı görüntüle 71381

Ekli dosyayı görüntüle 71382

Ekli dosyayı görüntüle 71383

Petlasınsa fena değildir üstat. Burda da bir kaç marka var ben etrafıma uzak durum diyorum.Ne idüğü belirsiz frmalardan alınan aküler aracın yanmasına kadar götürebiliyor.
Petlas belli kalitenin üzerindedir.Fiyatıda makul.Bir akü zaten 4 yıldan sonra eli kulağında demektir bu yüzden fazla para vermeye gerek yok.Hayırlı olsun.

Üst Alt