Forumdaki çoğu kişi için basit bir konu olsa da benim gibi çok tecrübeli olmayan kişiler için gerekli temel bir konu olduğunu düşünüyorum.
Konuyu forumda aradım bulamadım ben de youtube'den açıp öğrendim. Şansıma videodaki araba da Mazda
Öncelikle lazım olan şeyler;
1- Aküsü dolu olan bir araç
2- Akü takviye kablosu
Akü takviye kabloları 2 adet. Kırmızı olan (+) kutup, siyah olan (-) kutup için kullanılıyor. Öncelikle aküsünü kullanacağımız araç, çalışır vaziyette oluyor, akü koruyucu kapağı kaldırıp, kırmızı kablonun bir ucunu dolu olan akünün + kutbuna diğer ucunu boş akünün + kutbuna, siyah kabloyu da aynı şekilde her iki akünün - kutbuna bağlıyoruz. (Akülerin üzerinde kutupları gösteren işaretler var) Bu noktada, bazı kişiler siyah kablonun bir ucunu dolu aküye, diğer ucunu boş aküye değil de şaseye bağlamayı öneriyor, ben aküye bağladım
. Daha sonra boş akülü araca geçip marşa basıyoruz. Araç çalışmadıysa, korkmaya gerek yok, diğer çalışan aracı biraz yüksek devirde tutup (3000d/d) biraz daha bekliyoruz. Sonra marşa tekrar basıyoruz. Eğer başka bir problem yoksa aracımız çalışacaktır.