Mazda 3 BL (2009-13) Abs ve Fren Işığının Yanması

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
Ben yukarıyı okumamışım. Aynı anda tüm araçlar patladı heralde. İsmail ustaya gidince o yönlendiriyor bir elektrikçiye ama genelde ABS değişiyor. Piyasada ABS bulmak da büyük sıkıntı.

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Yıllardır peyder pey geliyor, çıkmanın kötü tarafı zaten kronik bişey ve 2 dir arızalı gelen çıkma geldiğini biliyorum bu demektir ki 2 kere işçilik parası.

Değişim sonrası parçayı boş zamanlarda incelemek adına mınçıklamak adına bana gönderir misin ?

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
Yıllardır peyder pey geliyor, çıkmanın kötü tarafı zaten kronik bişey ve 2 dir arızalı gelen çıkma geldiğini biliyorum bu demektir ki 2 kere işçilik parası.

Değişim sonrası parçayı boş zamanlarda incelemek adına mınçıklamak adına bana gönderir misin ?
Anlıyorsan bu işlerden gönderirim. Bir tane taktık arızalı çıktı bu ikincisi ve yolda. Olumlu bir sonuç alırsam aynı kişiye bu soran arkadaşı da yönlendiricem. Bu iş bitsin satışa çıkaricam bu aracı az çok demeden saticam. İllellah ettim artık yeter.

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
Yarın itibariyle 1 hafta oluyor ve denenen 4.absde de sorun var. 1 haftadır s.ktiri bo*tan bir sorun yüzünden araba sanayide yatıyor. Heralde 1 ay yatırıcaz arabayı. Böyle saçma sapan bir olayla daha karşılaşamam heralde. Sinirden elim ayağım titriyor.

Aldığım gibi de aracım satılıktır.

Buradan da duyurum olsun.

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Yarın itibariyle 1 hafta oluyor ve denenen 4.absde de sorun var. 1 haftadır s.ktiri bo*tan bir sorun yüzünden araba sanayide yatıyor. Heralde 1 ay yatırıcaz arabayı. Böyle saçma sapan bir olayla daha karşılaşamam heralde. Sinirden elim ayağım titriyor.

Aldığım gibi de aracım satılıktır.

Buradan da duyurum olsun.

Traktör satılmış olsa o haliyle alırdım valla :(

Rcm

Aktif
Araç Markası
Mazda 3 Impressive AT
Araç Renk ve Tip
Kırmızı-Hatcback
11.abs yi denedik, sonunda sorunsuz bir şekilde çalıştı ve sorun çok şükür çözüldü. 8 gün sanayide yattı. 27bin TL'ye mal oldu bu iş. Bu problemi yaşayanlar varsa şimdiden Allah yardımcıları olsun diyorum ve özelden yazarlarsa yapan kişinin numarasını paylaşırım kendileriyle :)

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
11.abs yi denedik, sonunda sorunsuz bir şekilde çalıştı ve sorun çok şükür çözüldü. 8 gün sanayide yattı. 27bin TL'ye mal oldu bu iş. Bu problemi yaşayanlar varsa şimdiden Allah yardımcıları olsun diyorum ve özelden yazarlarsa yapan kişinin numarasını paylaşırım kendileriyle :)

Çıkma mı takıldı? Takılan çıkma revizeli mi?

ibrasoft

Aktif
Araç Markası
Xmax 300 & İ20
Araç Renk ve Tip
Siyah - Beyaz
Selamünaleyküm arkadaşlar. 3 gun önce mazda 3 1.6 impressive (2010) model arac aldım. Aracimda kalkış yaparken patiye yatinca abs isigi ve el freni ışığı yaniyor ve sonmuyor, sonmesi icin araci ac kapa yapmam gerekiyor. Satici soylememisti bunu. Arayip sordum bende cok nadir oluyordu dedi suruste herhangi bir sikinti yaratmiyor dedi. Bu sorun ileride basima problem acarmi arkadaşlar. Abs calisip calismadigini da anlayamwdim acikcasi fren cok sert geliyor. Araniza yeni katıldım. Simdiden teşekkürler
ABS ile ilgili sorun var mı emin değilim ama fren hidroliği ile ilgili bir sorun olduğu kesin. Fren hidrolik seviyesi kritik seviyeye indiği zaman BL de uyarı ışığı el freni ışığı olarak yanıyor. Muhtemelen fren hidrolik seviyeniz düşük, limitin altına inince abs de hataya düşüyor olabilir.
Hidrolik değişimi yaptırıp sistemde hava bırakmadan hidrolik kanallarındaki sıvıyı da değiştirip o şekilde kontrol edin aracı.

Üst Alt