Doğrudur hocam, bu fiyatlara tam anlamıyla YOK satar, çünkü hiç sipariş alamazlar... En düşük modeli 200k civarından başlıyor.
Bu arada başka yerden konuya devam etmek istiyorum. Şimdi 14:1 oranı benzinde seri üretimde bir tek Mazda yapıyor ya. İşte bu durumu ben olsam bas bas bağırarak reklam malzemesi yapardım misal. Sonuçta mühendislik becerisi ile teknolojik bir ürün ortaya koyuyorsun ve senden başkası da bunu yapamıyor. Neden bu durum ön plana çıkmıyor pek anlayamıyorum. E tabi, TR pazarındaki yer, getirilen araç adedi, logomu koysam zaten 1000 tane satarım mantığına göre hiç reklam yapmasa da olur Mazda. Lakin, övünmeyi de sevmiyor demek ki ağır abiler.
Son günlerde bu reklam startejilerine dikkat ettiniz mi bilmiyorum, mesela VW reklamlarında eskiden bas bas bağırarak yok motorumuz şöyle güçlü, yok TDI oyle böyle kaçmıyor, yok emisyonlarımız şöyle güzel (!), diyerek hep motordan yürürdü. Şimdi izleyin, hep duygulara hitap eden reklamlar var. Reklamları hiç kısmadı adamlar, sadece konsept değişti. Artık yeni sloganlar, o kalbinize hitap ediyor, yok içinizdeki çocuk canlandı, yok efendim yeni Caddy'nin cazibesine dayanamayacaksınız, falan filan.
Toparlamak adına, Mazda iyidir hoştur, ama benena. Bunu biz garajcılar biliyoruz da sokaktaki dayı bilmiyor...