Aynı sorun benm araç Dada var ama yakıt fazla yakma yok benmkinde bi çözüm bulamadım devir saati kafayı yemiş gbi dalgalanıyo boşa alınca frene basinca ve bunu ısınınca yapıyo araştırmaya devam ediyorm kelebek boğazı yapıyo diyorlar
Aynı sorun benm araç Dada var ama yakıt fazla yakma yok benmkinde bi çözüm bulamadım devir saati kafayı yemiş gbi dalgalanıyo boşa alınca frene basinca ve bunu ısınınca yapıyo araştırmaya devam ediyorm kelebek boğazı yapıyo diyorlar
Boğaz kelebeğinde 2 tane ufak su hortumu var, tıkanıklık var mı vs diye kontrol edebilirsiniz. İki ucundan çıkarıp üfleyip bi bakın hortumlara. Hortumlarda bir şey yoksa ısı müşürüne de bakabilirsiniz. Problem otomatik jikleden çıkınca oluyor. Yani ısınınca. Muhtemelen sıcaklığı okuyamıyor da olabilir.Malesef bi gelişme yo kontrol edildi malum yerler bulamıyoruz sorunu boğaz kelebeği en güçlü olasılık ama kafama takılan araba soğukken bu durum yok herşey gayet normal
+1 olarak ta vites boşta müşiri diye bir müşir varmış. Bozuk olursa; Debriyaja basınca rölantide bozulma olurmuş. Konya'da yetkili servisten ayrılma ustanın yorumudurPaylaştığın için teşekkürler. Olayın röntgenini çekmişsin. İlave edeyim, egzoz sistemi sağlam değilse de rölantiye etkisi oluyor.
+1 olarak ta vites boşta müşiri diye bir müşir varmış. Bozuk olursa; Debriyaja basınca rölantide bozulma olurmuş. Konya'da yetkili servisten ayrılma ustanın yorumudur
Veli abi yukardaki mesajı ilk mesaja taşımak faydalı olur düşüncesindeyim
Aşağıda yazılanları:Bizzati kendim tarafından test edilmiş ve sorunları çözmüş biri olarak sizlere yardım etmek istiyorum.Arkadaşlar, rölanti sorunu olanlar.Yazacaklarıma dikkat edin.Rölanti dalgalanması demek birşeylerin yolunda gitmemesi demektir.Her marka araçlarda vardır.Öyle ise yapılacaklar:
1-Arabanın hava hortumlarını kontrol edin.Kesinlikle kırık kaçak olmamalı..
2-Müşürler kolay kolay bozulmaz hemen müşürlere sarılmayın..Bu araçlarda kırank kasnağı çiftlidir,dönme yapabilir,dönme yaparsa kesinlikle rölanti tutmaz ve araç çekmez, ustaya gösterin ve emin olun.
3_Sistemdeki suyun havasını çok iyi alın.
4-Hava akış metresinin fişini çekip takarak tepki vermesini sağlayın,eğer tepki vermiyorsa yenilenmelidir.
5-Boğaz kelebeği temizlenirken kesinlikle yağlı sprey kullanmayın.Yağlı sprey yağ bırakarak aracın yaklaşık 1 ay dalgalanmasına sebep olmaktadır.
6-Boğaz kelebeğinin üzerinde ki su hortumularını çıkararak içinde tıkanıklık varmı kontrol edin.Su rahat şekilde kelebeğin içinden akış yapabilmelidir.
7-Avans ayarının düzgün olduğundan emin olun.
8-Üst kapak contanızın yanık olmadığından emin olun.
9-Eğer benzinde çalışmıyor ise:Arka koltuğun altında benzin ve tüpü ayıran bir röle vardır.Bu röle bozuksaAraç tüpte çalışır benzinde kesinlikle çalışmaz.Bu röle benzinden tüpe geçince benzin pompasının durmasını sağlar ve pompanız yanmaz.Bu röle çok çabuk bozuluyor.Malum piyasada kaliteli parça yok.Eğer bu röle çaışmazsa araç benzinde çok zor çalışır veya çalışmaz.Bir ihtimal benzin deposunda ki pompanın bobinine bakılıp değişmelidir.
10-Boğaz kelebeğiminin üzerindeki fişler kesinlikle takılı olmalıdır.Boğaz kelebeğinin üstündeki ayar vidası kesinlikle kapalı konumda olmalıdır.Sağ yöne sıkılmalıdır. Ancak boğaz kelebeğindeki açılıp kapanan klepede aşınma varsa bu vida kullanılmalıdır.Aksi takdirde rölanti hep yüksek kalacaktır.
11-Eğer sübaplarda aşırı bozukluk varsa dalgalanma minik minik devam edecektir.
12.Gaz kelebeğinin gaz telinin takıldığı bölümün önünde tek kablolu genelde siyah olan bir kablo ve fişi vardır.O kablonun tam takıldığı parçanın arkasında küçük bir parça vardırç.Siz gazı bıraktığınızda kapanan kelebeğe pozisyon verir ve beyin algılayarak rölantiyi ayarlar.O Parça yerinde ayarlı olmalıdır.
13-Vestanhause kontrol edilmelidir. Hava kaçağı olmamalıdır.
Bunlara adam akıllı bakan bir usta sorunu çok kolay ve maliyeti çok düşük şekilde çözecektir.
Bunların haricinde çalışmama.rölanti dalgalanmasi,klima açınca rölanti düşmesi vs vs gibi sorunların olması imkansızdır.
Umarım faydası dokunur.Teşekkürler.
Bilgiler önemli de bu bilgilere itibar edecek usta bulmak zor.Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim benim aracımdaki sorun hala çözülmedi gerçi bu aralar ilgilenemiyorum iyi bi usta bulabilirsem verdiniz bilgileri paylaşıcam