Bence; son kişi sen olmayabilirsin... Çünki; kronik bir sorun gibi duruyor ve ortaya çıkması kullanım şartlarına göre de muhtemel... Önemli olan çözüm bulunması... İleride şu var ki; garanti kapsamı sona erenlerde de aynı sorunlar baş gösterirse sıkıntı büyük olur...İnşalah problemli son araç benimkidir de başka kimse bu sorunla uğraşmaz
Geçmiş olsun Bu tip sorunlara markalar kendilerini ispatlamak için bir fırsat gözüyle bakmalı bence. Mazda'nın sorunsuzluğuna vurgunuz ama zor gününde yanında olmayan markayı da kimse kullanmak istemez. Örneğin basit bir kitapçığı göndermek veya görmezden gelmek kişinin markaya olan tüm algısını yeniden şekillendirebilir. Gördüğümüz kadarıyla mazda bu küçük güven testini başarıyla geçmiş:nazar:
Hepsinde bu sorun varsa neden her dizelin başına bu gelmiyor. Hava yastıkları konusunda geri çağırma yapıldı yurtdışında yanlış hatırlamıyorsam, bu sıkıntılar sadece Türkiye de oluyor.115 lik Ford - Mazda dizellerinde var. Kabul etmeseler de tescilli... İşin enteresanı geri çağırma yapmamaları.
Sanırım lafımızı yemeyelim diye yapmıyorlar bunu da. Aracı almadan önce Mazda ile ilgili firma yönetiminin verdiği bir röportajda okumuştum biz araçlarımıza çok güveniyoruz, çok uzun süre test ediyoruz satmadan tüm sorunlar tespit ediliyor vs. vs.. O yüzden bizim araçlarımızda bakarsanız geri çağırma yoktur. Aceleye getirip piyasaya sürdükten sonra eksikliğini piyasada fark etmiyoruz gibilerinden söylemleri vardı geri çağıran firmalara da kinaye yaparaktan
Hatta okurken kul yapısı olan hele de yüzlerce tedarikçiden sağlanan ürünlerle bir araya getirilen araç için bu kadar kesin konuşmayı çok kibirli bulmuştum.. Nihayetinde dizel motoru da Mazda ya ait değil. Üretimi kendisi yapmadı. Kaldı ki kendisi yapsa da debriyaj setini tedarik edilen firmanın o yıllarda ürettiği baskı yaylarındaki sorunu kimse ön göremez.
Geri çağırma şart bence. Geri çağırma olmasa da Ford un transitlerin bir serisinde yaptığı gibi bakıma gelen araçlarda müşteriye bilgi verilerek değişim yapılabilir. Bu geri çağırma da sayılmaz İş yerimizdeki transit kamyonetlerin iki tanesinin yağ pompasını bu şekilde değiştirdiler.
Geçmiş olsun size de.. Kendi aracımda ki dileğimi tekrarlayım; umarım son araç sizinkidir...
Sorun derken henüz yay kırılmadı ama öncesinde yaşadığım belirtiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi. Debriyaj sertleşmesi göreceli bir algı olabilir ama uğultu kesinlikle duyulur seviyede. Kavramaya olumsuz bir etkisi yok ama sesi duyan "ne oluyor?" diyor.Geçmiş olsun öncelikle, şuan güncel dizel kullanıcılarında böyle bir sorun bildiren olmadı, şuan siz aynı sorunu tekrar mı yaşıyorsunuz?
Sesin bir çok nedeni olabilir yalnız, işin ehli bir ustaya göstersen fena olmaz. Daha önce değiştiğin baskı orjinali değildi sanırım yanlış anlamadıysam, ne marka takıldı bilgin var mı?Sorun derken henüz yay kırılmadı ama öncesinde yaşadığım belirtiler yavaş yavaş ortaya çıkıyor gibi. Debriyaj sertleşmesi göreceli bir algı olabilir ama uğultu kesinlikle duyulur seviyede. Kavramaya olumsuz bir etkisi yok ama sesi duyan "ne oluyor?" diyor.
Ses konuda bahsedilen örneklerle aynı, zaten daha önce de yaşadığım için aşina olduğum bir ses. Parçalar orjinal mi diyorsunuz ama bizim arabaların parçaları zaten zor bulunuyor, uysaydı Ford baskı balatası takacaktık ama uymadı mecburen Japon parçacıdan tedarik ettik. Malzemeler kutuda değil poşetlerde geldi. Daha önce de servisten orijinal turbo hortumu sipariş etmiştim o da bunun gibi poşette gelmişti o yüzden çok takılmamıştım.Sesin bir çok nedeni olabilir yalnız, işin ehli bir ustaya göstersen fena olmaz. Daha önce değiştiğin baskı orjinali değildi sanırım yanlış anlamadıysam, ne marka takıldı bilgin var mı?
@emrullahberat46 eski aracında benzer şeyi yaşadın mı ?Ses konuda bahsedilen örneklerle aynı, zaten daha önce de yaşadığım için aşina olduğum bir ses. Parçalar orjinal mi diyorsunuz ama bizim arabaların parçaları zaten zor bulunuyor, uysaydı Ford baskı balatası takacaktık ama uymadı mecburen Japon parçacıdan tedarik ettik. Malzemeler kutuda değil poşetlerde geldi. Daha önce de servisten orijinal turbo hortumu sipariş etmiştim o da bunun gibi poşette gelmişti o yüzden çok takılmamıştım.
Şu an en çok merak ettiğim şey yayı kırılıp yenileyen arkadaşlar aynı uğultuyu ara sıra da olsa tekrar duyuyorlar mı?