Hasan Arslan
Katılımcı
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Kemer tokasının kapağını sökmek .çok kolay. bir yeri kırmak gerekmiyor. İki tane vidası var alyan tarzında. Vidaları sökünce kapak çıkıyor.
Tekrar kontrol altında tutacağım devam ederse şayet uygulamanızı deneyeceğim abi. Garip bir durum ama can sıkıcı bir durum. Orada birinin olmadığını algılıyor araç.Cevabı hemen vereyim. Benim otomobilimde yaklaşık bir yıldır sağ koltuk kemer ikazı çalışmıyordu. Tezadüfen kemeri takarken tokadaki kırmızı pres butonunu itince öttüğünü farkettim. Sebebi de şu. Bu postta tokayı açtığım resimler var. Beyaz parça bir şekilde bağlı olması gereken diğer parçadan çıkıyor. Ben çıkmaması için o beyaz parçadaki çıkıntıya geçebilecek bir çubuk taktım ve biraz uzattım. Artık kazara bile olsa iki parça birbirinden ayrılmayacak. Siz kemer tokasını sökün bütyük ihtimalle kızak görevi gören parça aşağıda kalmış olacak. Normalde senkronize olarak yukarı aşağı hareket etmesi gerekiyor. Bir parça bir yerde takılı kaldığı zaman sanki kemer hep takılıymış gibi davranıyor o yüzden de sinyal vermiyor. Tokayı sökmek basit.
Bende de yolcu tarafı kemer uyarı ikazları çalışmıyor henüz bakma fırsatım olmadı. Sizin bahsettiğiniz hava yastığı patlamama durumu bilgim dahilinde değil ama bana göre olumsuz bir düşünce. Yani öyle olsa hava yastığı ikaz sistemi de aktif olmadığının uyarısnı vermesi gerekir diye düşünüyorum. Hava yastıkları çalışma prensibi farklı diye biliyorum. Araç üzeri bulunan darbeye duyarlı sensörler fasıtasıyla bu sistem tepki veriyor.Tekrar kontrol altında tutacağım devam ederse şayet uygulamanızı deneyeceğim abi. Garip bir durum ama can sıkıcı bir durum. Orada birinin olmadığını algılıyor araç.
Peki diyelim bu durumda yani orada birinin olmadığını algıladığında herhangi kaza durumunda hava yastığı patlamama durumu olabilir mi?
Tam bilmediğimden sormak istedim. Halk arasında bir yaygın görüş vardır ya, emniyet kemeri olmazsa yastık patlamaz diye. Ama bir çok video, fotoğrafa baktığımızda emniyet kemeri ile alakasız darbe aldığı yere istinaden patladığı görünüyor...Bende de yolcu tarafı kemer uyarı ikazları çalışmıyor henüz bakma fırsatım olmadı. Sizin bahsettiğiniz hava yastığı patlamama durumu bilgim dahilinde değil ama bana göre olumsuz bir düşünce. Yani öyle olsa hava yastığı ikaz sistemi de aktif olmadığının uyarısnı vermesi gerekir diye düşünüyorum. Hava yastıkları çalışma prensibi farklı diye biliyorum. Araç üzeri bulunan darbeye duyarlı sensörler fasıtasıyla bu sistem tepki veriyor.
Tokadan da olabilir konuda da belirtilen koltuk altı ağırlık sensöründen de kaynaklanabilir. Zamanınız var ise kontrol edebilirsiniz benim zamanım olmadı açıkçasıTam bilmediğimden sormak istedim. Halk arasında bir yaygın görüş vardır ya, emniyet kemeri olmazsa yastık patlamaz diye. Ama bir çok video, fotoğrafa baktığımızda emniyet kemeri ile alakasız darbe aldığı yere istinaden patladığı görünüyor...
2 gündür takip ediyorum sorun gözükmüyor bende. İkaz sağlıklı şekilde çalışıyor. Eğer olurda tekrarlarsa problemi, direk sökeceğim tokayı artık..
Merhaba iyi günler sağ koltuk uyarısı 2005 dynamic kasalarda var ben hiç farketmedimAcaba sağ ön koltuğun koltuk doluluk algılayıcısının bir sigortası var mıdır? Yaklaşık bir yıldır kemer takılı olmadığında sağ koltuğa birisi oturduğunda uyarı vermiyor.
Sizin aracın çalışıyor mu peki. Çalışmıyor ise sorunun nereden olduğunu bulabildiniz mi peki.Merhaba iyi günler sağ koltuk uyarısı 2005 dynamic kasalarda var ben hiç farketmedim
Yok benimkide çalışmıyor var mı bizim kasalarda onu dahi bilmiyorum var mı acaba bendeSizin aracın çalışıyor mu peki. Çalışmıyor ise sorunun nereden olduğunu bulabildiniz mi peki.
Varmış evet bende sonradan öğrendim yolcu koltuğunun altına bakarsanız elektrik soketini görürsünüz.Yok benimkide çalışmıyor var mı bizim kasalarda onu dahi bilmiyorum var mı acaba bende